Denizli'de, Namık Kemal Ortaokulu 5'inci sınıf öğrencisi 12 yaşındaki Kubilay Yiğit’in arzusu gerçekleşiyor. Galatasaray Yönetimi aradı derbi maçına Kubilay ve ailesini davet etti.

Denizli'de, Namık Kemal Ortaokulu 5'inci sınıf öğrencisi 12 yaşındaki Kubilay Yiğit, 18 aylıkken kas hastalığına yakalandı. Hastalığı nedeniyle yürüyemeyen Yiğit'in en büyük hayali ise tuttuğu takım olan Galatasaray'ın maçını statta izlemekti.

Karaman Mahallesi'nde boyacı Hasan Yiğit ile ev kadını Tuba Yiğit çiftinin oğulları Kubilay Yiğit, 18 aylıkken yüksek ateş nedeniyle havale geçirdiği için 'Duchenne Musküler Distrofi' kas hastalığına yakalandı. Tedavisine başlanan Yiğit'in yaşı ilerledikçe, yürümekte zorlandı. İzmir ve Ankara'da çeşitli hastanelerde şifa arayan Yiğit ailesi, çareyi Konya'daki bir fizik tedavi merkezinde buldu. Burada kök hücre tedavisi uygulanan Kubilay Yiğit, fizik tedaviye de olumlu yanıt vermeye başladı.

GS YÖNETİMİ AİLEYİ ARADI

Kubilay Yiğit, hakkında yapılan haberler sonuç verdi ve Galatasaray Yönetimi Kubilay'ın sesini duyarak, baba Hasan Yiğit’i aradı. 20 Mart’ta oynanacak Galatasaray- Fenerbahçe derbisine davet edilen Kubilay ve Yiğit ailesinin ulaşım ve konaklama dahil tüm masrafları yönetim tarafından karşılanacak. Bu habere çok sevinen Kubilay gözyaşlarına hakim olamadı. En büyük hayalinin Galatasaray maçını statta izlemek olduğunu belirten küçük Kubilay, bu fırsatı veren Galatasaray Yönetimine teşekkür etti.

BABA YİĞİT’TE BURUK SEVİNÇ

Galatasaray Yönetiminin bu duyarlı davranışlarından dolayı teşekkür ettiğini, kas hastası oğlunun bir dileğinin gerçekleşmesinden dolayı mutlu olduğunu belirten baba Hasan Yiğit, çok mutlu olduğunu belirtti.

Ancak baba Yiğit bu sevincini buruk yaşadığını belirtti. Yiğit, “ Oğlumun küçük yaşta geçirdiği ateşli havale sonrası yakalandığı ‘Kas Hastalığı’ tedavi süresi devam ediyor. Bu konuda henüz bize ulaşan bir yardım desteği olmadı. Yetkililerden ve Denizlili hayırseverlerden yardım bekliyoruz. İmkanlarımız kısıtlı ve düzenli bir işim yok. Düzenli bir iş bulmam sağlanırsa en azından oğlumu okula götürüp getirmemde sıkıntı olmayacak. Bir baba olarak oğlumun bu durumu bizlere çok acı veriyor. Tedavi masrafları bizim karşılayamayacağımız düzeyde, bu konuda herkesten destek bekliyoruz. Bir babanın evladını bu şekilde görmesinin ne kadar acı olduğunu anlatamam” dedi.

Editör: TE Bilişim