Güney Ege Kalkınma Ajansı’nın (GEKA) 91. Yönetim Kurulu Toplantısı Aydın’da yapıldı.

PAMUKKALEHABER

 GEKA Yönetim Kurulu Başkanı Muğla Valisi Amir Çiçek başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya, Denizli Valisi Ahmet Altıparmak, Aydın Valisi Ömer Faruk Koçak, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Aydın Sanayi Odası Başkanı Mehmet Yunus Şahin ve GEKA Genel Sekreter Vekili Özgür Akdoğan katıldı.

GEKA Yönetim Kurulu Başkanı Muğla Valisi Amir Çiçek, toplantıda öncelikle, Ajansın son dönemde gerçekleştirdiği faaliyetlerin gözden geçirileceğini ve gelecek dönem için de planlanan çalışmaları inceleyeceklerini ifade etti. Vali Amir Çiçek, ilk gündem maddesi olarak Ajansın geçtiğimiz haftalarda bölgedeki kurum ve kuruluşlarla birlikte İstanbul’da katıldığı, 21. Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı’na (EMİTT) değindi ve söz konusu fuar kapsamında gerçekleştirilen çalışmaları inceleyeceklerini söyledi.

MELEK YATIRIMCILIK GEKA’NIN GÜNDEMİNDE

Vali Çicek, Ardından Ajansın Güney Ege Bölgesi’nde girişimcilik ve melek yatırımcılık kültürünü yaygınlaştırmak ve güçlü bir ekosistem oluşturmak amacıyla, 2017 yılında bölgede gerçekleştirmeyi planladığı faaliyetleri gözden geçireceklerini vurguladı.

Geçmiş yıllarda Ajansın enerji verimliliği ve mesleki istihdam konularında destek verdiğini söyleyen Vali Çiçek, Türkiye’de alanında örnek teşkil eden projelerin tanıtımına yönelik planlanan çalışmaların yanı sıra, Yatırım Destek Ofisleri tarafından yürütülen faaliyetler ve bu kapsamda paydaşlara sunulan hizmetlerin de detaylı olarak inceleneceğini belirtti. Vali Çiçek,  Ajansın mesleki eğitim/istihdam, yenilenebilir enerji/enerji verimliliği ve yatırımlar konularında gerçekleştirdiği faaliyetlerin de gözden geçirerek çalışmalarda gelinen mevcut durum ele alınacağını vurgulayarak, şunları söyledi:

“Ajansın 2016 yılı birim faaliyet raporları, destek verdiğimiz ve devam eden projelerin mevcut gelişme durumları ile bölgemizin önde gelen sektörlerinden olan turizm sektörünü tüm yönleriyle ele alacak Güney Ege Bölgesi Turizm Stratejisi hazırlıklarını görüşerek, ilgili konuları değerlendireceğiz. Son olarak, bu yıl 5’inci kez uygulamayı planladığımız, Teknik Destek Programı’nı kapsam, öncelik, bütçe ve başvuru koşulları açısından değerlendirerek karara bağlayacağız ve bu doğrultuda program önümüzdeki günlerde Ajansımızca kamuoyuna ilan edilecektir.”

 

 

Editör: TE Bilişim