DENİZLİ, Aydın ve Muğla'nın bölgesel gelişimi için çalışan Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA), geçen yıl kamu kurumları ile kar amacı gütmeyen kuruluşların faydalanabildiği Doğrudan Faaliyet Desteği kapsamında 18 projeye 1.5 milyon lira destek verdi.

 

GEKA, geçen yıl Doğrudan Faaliyet Desteği kapsamında Aydın, Denizli ve Muğla'da interaktif tanıtım sistemi oluşturulması, atık su arıtma tesisi fizibilitesi, finansal okuryazarlığın artırılması, su ayak izi ve temiz su eylem planı, imalat sanayi envanteri, kentlerin ve ürünlerin markalaşması, kırsal kalkınma stratejisi, sürdürülebilir çevre, kümelenme analizi, atıkların geri kazanımı, melek yatırım, turizm yol haritası, pazarlama stratejisi projelerine destek verdi.

 

Muğla Büyükşehir Belediyesi'nin Su Ayak İzi ve Temiz Su Eylem Planı projesiyle Muğla'nın uzun dönemli su ihtiyacının belirlenerek olası su sorunlarına çözümler getirilmesi ve gelecekte su kaynaklarının kullanımına ilişkin planlama çalışmaları yapıldı.

 

Denizli'de Pamukkale Teknokent'in Melek Yatırımcılar Güney Ege'de Projesi ile Aydın, Denizli ve Muğla'daki potansiyel yatırımcıların melek yatırımcılık kavramıyla tanıştırılması, onların katma değeri yüksek ürün ve hizmet üretimi üzerine çalışan girişimcilerle buluşturulması ve bölgenin sürdürülebilir rekabetçi bir yapıya kavuşması amaçlandı.

 

Aydın'ın Didim Ticaret Odası tarafından hazırlanan Didim İnteraktif Tanıtım Sistemi projesiyle kentin turizmde rekabetçilik düzeyini artırarak, bölgenin turizmde interaktif tanıtımına katkı sağlayan stratejik eylemin başlatılması ve gerçekleştirilmesi sağlandı.

 

GEKA Genel Sekreteri Süleyman Alata, bölgedeki büyük hacimli yatırım kararlarının ve önemli uygulamaların doğru ve zamanında yapılmasına katkı sağlayan programın, Güney Ege'nin tarımdan tekstile, turizmden enerjiye, çevresel sorunlardan sosyal konulara kadar geniş bir alanda bilimsel veriler ışığında mevcut durumu ortaya koyduğunu söyledi.

 

Bölge için nitelikli bilgi üretme misyonuna hizmet eden Doğrudan Faaliyet Desteği programının etkin olarak kullanıldığını söyleyen Alata, "Program kapsamında desteklenen projelerde ortaya konan raporlar gerek özel sektör yatırımları gerekse kamunun yapacağı yatırımlar için çok önemli veriler sağlıyor. 2011 yılından bu yana Doğrudan Faaliyet Desteği programı kapsamında 88 projeye 6 milyon 110 bin lira destek verdik. Bu yıl da program kapsamında projeleri desteklemeye devam edeceğiz. Bölgenin rekabetçilik düzeyini artıracak, bölgesel kalkınmaya hız kazandıracak, sürdürülebilir çevre ve altyapının geliştirilmesini sağlayacak araştırma, planlama, fizibilite benzeri diğer faaliyetlerin desteklendiği program kapsamında uygun projelere 80 bin liraya kadar hibe desteği veriyoruz" dedi.

 

 

Osman Nuri BOYACI/ DENİZLİ, (DHA)

Editör: TE Bilişim