Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Denizli Şubesi Gençlik Kurulu Üyeleri Denizli Cam Sanayi Fabrikasına teknik gezi düzenledi.

 

Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Denizli Şubesi Gençlik Kurulu’nun düzenli olarak düzenlediği Teknik Gezi programlarının bu ayki durağı Denizli Cam Sanayi oldu.

Türkiye'nin cam ihtiyacını karşılamak amacıyla İstanbul'un Paşabahçe semtinde 1935'te faaliyete geçen, 1973 yılında da Denizli’de Camdan ve kristalden mamül cam ve kristal ev eşyalarının üretimi amacıyla kurulan ve bugüne kadar faaliyetlerini devam ettiren Şişecam (Türkiye Şişe ve Cam Fabrikaları A.Ş) Genç MÜSİAD üyeleri ve Pamukkale Üniversitesi Değişim Gelişim Topluluğu’nda üye olan öğrenciler tarafından ziyaret edildi.

 

Fabrikanın üretim ve ürün geliştirme personelleri eşliğinde üretim süreçlerini inceleme fırsatı bulan Genç MÜSİAD üyeleri, Vazo, kase, bardak, Çeşm-i Bülbül ve bir çok ürünün nihai ürün haline gelinceye kadar hangi süreçlerden geçtiğini görme imkanı buldu. Ürün kalitesi konusunda oldukça hassas kalite kontrol süreçlerinden geçen ürünler hakkında bilgi alan Genç MÜSİAD üyeleri, merak ettiği konular hakkında bilgi aldı.

 

Teknik gezi sonrası kısa bir açıklama yapan Genç MÜSİAD Denizli Başkanı Muharrem Kılcı “Bu tür teknik geziler üniversite öğrencileri için çok önemli bir fırsat. Teknik geziler sayesinde Üniversite öğrencisi arkadaşlarımız mezun olmadan önce mesleğinde neler ile karşılaşacağını görme fırsatı yakalıyor ve çalışma alanlarını seçme konusunda daha kararlı oluyorlar. Kendi aile şirketinde yönetici olarak görev alan arkadaşlarımızda bu tür geziler ile kendi fabrikasında ne gibi yenilikler yapabileceği konusunda bilgi edinebiliyorlar.” dedi.

Editör: TE Bilişim