DENİZLİ'deki TED Koleji ve Hacı Leman Oto Okulu öğrencileri, Lider Yaratıcı Katılımcılar Derneği'nin (LİYAKAT) 'Yarın İçin Girişimcilik Sahnede - Engel Hiçbir Yerde' projesi kapsamında Girişimci Çocuk Atölyesi'nde eğitim alacak.

Elde edilen gelirin engelliler yararına aktarılması planlanan 'Yarın İçin Girişimcilik Sahnede - Engel Hiçbir Yerde' projesi kapsamında engellilerin topluma kazandırılması ve engelin hiçbir yerde olmaması gerektiği farkındalığının yaratılması amaçlanıyor. Girişimcilik alanında özel bir yere sahip olan Denizli'de bu projeyi başlatmaktan mutluluk duyduklarını belirten LİYAKAT Koordinatör Üyesi ve Proje Lideri Oya Demir "Girişimciliğin çocuk yaşlarda aşılanması gereğine inanıyoruz. Bu amaç ile iki yıldır sürdürdüğümüz Girişimci Çocuk Atölyesi'ni TED Denizli Koleji ve kardeş okulu Hacı Leman Oto öğrencileri ile gerçekleştirmeye başladık. TED Denizli Koleji kampüsünde 3 haftasonu eğitimler devam edecek. Çocuklar tarafından hazırlanan girişimcilik projelerinin yer aldığı proje pazarımız ise Forum Çamlık Alışveriş Merkezi'nde 9-10 Nisan'da sergilenecek. Denizlilileri girşimciliği desteklemeye ve geliştirmeye davet ediyoruz" dedi.

LİYAKAT Derneği Proje Komite Başkanı ve Dokuz Eylül Üniversitesi İzmir Meslek Yüksekokulu Öğretim Üyesi Doç. Dr. Engin Deniz Eriş ise toplumsal farkındalık oluşturarak, engelin hayatımızın hiçbir aşamasında var olmaması gerektiği bilincine vurgu yapmak istediklerini söyleyerek "Girişimci gençleri, çocukları ve engellileri desteklemek adına LİYAKAT olarak İzmir'deki sınırlarımızın dışına çıkıp Denizli Genç İşadamları Derneği ve Denizli Rotary ortaklığında yürüttüğümüz 5 farklı bileşene sahip bu projemiz ile geniş bir kitleye ulaşmayı amaçlıyoruz" diye konuştu.

DENİZLİ, (DHA)

 

Editör: TE Bilişim