Denizli’nin Buldan ilçesinin önemli isimlerinden Hoşgör Kumaşının mucidi ve isim babası Süleyman Tansöker’in naşının ölümünden 62 yıl sonra ilçeye getirilmesi olayı ile ilgili Hürriyet Gazetesi’nde çıkan haber Buldan Belediye Başkanın tepkisine neden oldu.

Hürriyet Gazetesi dün haber sitesinde Denizli'nin Buldan ilçesinden, tedavi için gittiği İzmir'de hayatını kaybederek burada toprağa verilen kişinin cenazesi, 62 yıl sonra memleketine götürülüp eşinin yanında defnedildi. haberini "1954'te ölen adamın cenazesi, iki saatlik yol için 62 yıl bekletildi" başlıkla vermesi Buldan Belediye Başkanı Mustafa Gülbay'ın tepkisine neden oldu. Gülbay, sosyal medya hesabından tepkisi dile getirdi:

"Ölen adamın cenazesi, iki saatlik yol için 62 YIL BEKLETİLDİ" sözü hiç yakışık almamış. Hele hele medyanın amiral gemisi HÜRRİYET'e hiç yakışmadı. Çünkü "ölen adam" ibaresiyle sıradanlaştırılmaya, küçümsenmeye çalışılan o insan "BULDAN DOKUMA KÜLTÜRÜNE "HOŞGÖR"Ü KAZANDIRAN SÜLEYMAN TANSÖKER NAM-I DİĞER HÖŞGÖR SÜLEYMAN'DIR. Bu tarz yaklaşımlar tek kelimeyle kabalıktır, ayıptır..."

Editör: TE Bilişim