Güney ilçesinde bulunan Türkiye'nin 23. doğa harikası Güney Şelalesi'nin doğal güzelliği yeni bir turizm sektörü ‘Gelin Turizm’ini doğurdu. Güney ve çevre ilçe ve illerde evlenen çiftler düğün fotoğraflarını çektirmek için şelaleye geliyor. Milli Park Genel Müdürlüğü tarafından tabiat anıtı olarak tescil edilen Güney Şelalesi, yaklaşık 20 metre yükseklikten akan suyu ve oluşan kalker ve basamaklardan oluşan oluşumlarla güzel bir fotoğraf fonunu ortaya çıkarıyor. Cindere Dağı’nın yamaçlarından çıkan suyun oluşturduğu Güney Şelalesi’ni ziyaret etmek içinde yerli ve yabancı turistler bölgeye akın ediyor.

 

HEYELANDA ZARAR GÖRMÜŞTÜ

2013 yılında meydana gelen heyelanla bir bölümü zarar gören şelalenin yapılan çevre düzenlemesi ve aradan geçen zamanla daha da güzelleştiğini belirten girişimci Muzaffer Çelik, “Güney Şelalesi’nin eşsiz güzelliği, akan Menderes Nehri ve hemen yanındaki Cindere Barajı’nın güzelliğiyle bu bölge muhteşem bir yer. Şelaleye eşsiz güzelliğini veren su, 20 metre yukarıdan aşağıya döküldükten sonra baraj gölüne karışıyor. Şelalede heyelandan sonra 250 bin TL harcanarak yeniden düzenleme yapıldı. Şelalemiz eskisinden daha güzel bir görüntüye kavuştu. Yerli ve yabancı turistlerle birlikte özellikle hafta sonları evlenen, nişanlanan çiftlerimiz düğün fotoğraflarını çektirmek için şelaleye geliyorlar. Çevre illerden bile fotoğraf çekilmeye gelen çiftlerimiz oldu. Sünnet olan çocuklarda buraya fotoğraf çektirmek için geliyor. Şelalemiz doğal güzelliğiyle yerli ve yabancı turistlere ev sahipliği yaparken, ilimizin turizmine katkı sağlarken, ‘Gelin Turizm’i de başlamış oldu” dedi.

 

EVLİLİK CÜZDANIYLA ŞELALEYE KOŞTUK

Nikah töreninden sonra, evlilik cüzdanıyla fotoğraf çektirmek için şelaleye geldiklerini belirten damat Osman Berdibek, “Eşim Aynur’la davetliler önünde ‘Evet’ diyerek dünya evine girdik. Düğün fotoğraflarımız içinde Güney Şelalesi’ni tercih ettik. Buranın güzelliğini duymuştum. Doğa harikası muhteşem bir yer” dedi.

Editör: TE Bilişim