Denizli Haber - Denizli 6. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya "tasarlayarak eşini kasten öldürme" suçundan hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle iddianame hazırlanan tutuklu sanık Uğur Kurban (22) ile Hafize Kurban'ın babası ve çok sayıda avukat katıldı.

Polis, duruşma nedeniyle adliye çevresinde geniş güvenlik önlemleri aldı.

Duruşmayı izlemek için Denizli Adliyesine gelen Kadın Örgütleri Denizli Platformu ile çeşitli sivil toplum örgütleri ve kadın derneklerine üye kadınlar, adliye girişinde duruşma öncesi bir araya gelerek, basın açıklaması yaptı.

Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan'ın da katılarak, destek verdiği basın açıklamasında grup adına konuşma yapan Perihan Üge, toplumun yüzde 50'sini temsil eden kadınların en temel haklarının yaşam hakkı olduğunu ifade ederek, "Çocuklarımızın gözü önünde bizi katlederek 'Namusumu temizledim' klişelerine sığınarak, bize her türlü şiddeti uygulayarak bizleri ve mücadelemizi yok edemezsiniz. Kadın mücadelesi, canlarını feda etmekten kaçınmayan emekçi kadınların mücadelesidir.Biz kadınlar olarak her türlü şiddetinizden bıktık artık. Kadın mücadelemiz ve dayanışmamız devam edecek." dedi.

Hafize Kurban'ın babası Mustafa Balık da gözyaşları içinde yaptığı konuşmada adalete güvendiğini belirterek, "En ağır cezayı almasını istiyorum. Her şeyi önce Allah'a, sonra adaletimize havale ediyorum. Böyle insanların toplumda yeri yoktur. Gerekenin yapılacağına inanıyorum." diye konuştu.

Denizli Barosunun da davaya müdahillik için başvurduğu öğrenildi.

Duruşmayı çeşitli sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile basın mensupları da takip etti.

- Olay

Denizli'nin Pamukkale ilçesi İncilipınar Mahallesi'nde 27 Ağustos'ta boşanma aşamasında olduğu eşi Uğur Kurban tarafından 2 yaşındaki oğlu Ayaz7ın yanında bıçaklanan ve ağır yaralı olarak Pamukkale Üniversitesi Hastanesi Yoğun Bakım Servisinde tedavi altına alınan 23 yaşındaki Hafize Kurban, 5 Eylül'de hayatını kaybetmiş, eşi tutuklanmıştı.

Denizli Cumhuriyet Başsavcılığınca sanık Uğur Kurban hakkında "eşi kasten tasarlayarak öldürme" suçlamasıyla ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istenirken, olaydan birkaç gün önce yaşanan darp nedeniyle "eşi kasten yaralama" suçundan 1,5 yıldan 4,5 yıla kadar hapis ve eşinin cep telefonundaki görüşmeleri izlediği ve kaydettiği gerekçesiyle "özel hayatın gizliliğini ihlal" suçlamasıyla 1 yıldan 3 yıla kadar ve "kişisel verilerin kaydedilmesi" suçlamasıyla da 1 yıldan 3 yıla kadar hapisle cezalandırılması istenmişti.

Hazırlanan iddianame, Denizli 6. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilmişti.

Editör: TE Bilişim