Denizli Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası(Denizli SMMMO)’nın 22. Olağan Genel Kurulu için, mevcut yönetimde yönetim kurulu üyesi olan Hakan Şirin adaylığını açıkladı.

Denizli SMMMO 22. Olağan Genel Kurulu’nda Meslekte Birlik Grubu adına Hakan Şirin adaylığını açıkladı. Denizli Gazeteciler Cemiyeti İlyas Haytan Toplantı Salonu’nda basın toplantısı düzenleyen Hakan Şirin, yönetim kurulunda yer aldığı bu dönemdeki çalışmalar hakkında bilgi verdi, yeni dönemdeki yapmayı planladıkları projelerini anlattı.

Hakan Şirin, “Mesleğimizin en büyük sorunu meslektaş enflasyonu. 1992 yılında Türkiye genelinde meslektaşlarımızın sayısı ile bugünkü meslektaş sayımızı karşılaştırırsak vergi mükellefinde yüzde 10 artış, meslektaşımız sayısında 7,5 kat artış var. Vergi mükellefi ile doğru orantılı artmamış olan bu sayı maalesef meslektaş enflasyonunu gündemimize getiriyor. Bu da beraberinde haksız rekabeti, tahsilat problemini beraberinde getiriyor. Göreve geldiğimiz 2013 yılından beri bu gözlemi yaptık. Konu üzerinde tartıştığımızda bu sayıyı tabana yaymayı sağlamalıyız. Meslektaşımız sayısında yapacak bir şey yok, vergi mükellefi konusunda yapacağımız yok. Bu durumda kamuda saymanlık müesseseleri var. Onlar bizim yaptığımız işleri yapıyor ama orada mali müşavir istihdamı zorunlu değil, biz bunun üzerine gideceğiz” dedi.

Şirin, “İkinci olarak vergi müfettişliği konusunda yeni vergi müfettişlerinin bizler kadar bu konuda ehil olmadıklarını açıkça görebiliyoruz. Maliye Bakanlığı bu 90 binlik camiadan istifade etmeli diye düşünüyoruz. Donanımlı meslektaşlarımız bu alanda istihdam etmeli. Vergi müfettişlerinin KPSS’den aldıkları puanla bu göreve gelebiliyor ama vergi konusu ciddi bir konudur. Bu alanda bizlerden istifade etmelidir” diye konuştu. Ara elaman sıkıntısını odada kurs açarak gidereceklerini söyleyen Hakan Şirin, “Yerel olarak da bizim ciddi anlamda ara eleman ihtiyacımız var. bu konuda odamız bünyesinde bilgisayarlı muhasebe kursu açarak meslektaşlarımızın ara eleman konusundaki sıkıntısını tek çatıdan, odamızdan çözmesini sağlayacağız” dedi.

Editör: TE Bilişim