Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, "Hangi partiye olursa olsun, hangi görüşe ait olursa olsun hak geçmesin, bütün amacımız gayretimiz odur" dedi.

 

Zeybekci, Denizli Büyükşehir Belediyesinin Dünya Çevre Günü nedeniyle Bayramyeri Meydanı'nda düzenlediği etkinlikte yaptığı konuşmada, belediye başkanlığı döneminde demirden çöp konteynerlerini kaldırdığını, evlere çöp torbası dağıttığını, altyapıyı yenilediğini söyledi.

 

Menderes Nehri'nin temizliğine dikkati çeken Zeybekci, arıtma ve atıksu konusunda önemli çalışmalar yaptıklarını anlattı. Doğalgaz sayesinde şehrin havasının temizlendiğini belirten Zeybekci, "İnşallah şimdi en kısa sürede ilçelerimiz de doğalgaz kullanmaya başlayacak. Honaz'da dağıtım başladı, hemen arkasından Sarayköy, Acıpayam, Tavas gibi, Çivril gibi büyük ilçelerimizde de başlayacak, ta ki büyük mahallelerimize kadar, en sonuna kadar ulaştıracağız inşallah" diye konuştu.

 

Zeybekci, tüm Denizlilerden kentteki yatırımları gözünönde bulundurmalarını isteyerek, şunları kaydetti:

 

"Sizin huzurunuza bugüne kadar hiç boş lafla gelmedim, hep projeyle geldim ve Allah'a hamdolsun hiç mahcup olmadık. Bize güvenen sizleri de hiç pişman etmedik, hiç sizlerin yüzünü aşağı eğmedik. Onun için sizlerden bir  tek şey istiyorum, bütün Denizlililerden bunu istiyorum. O bir dakikada aklınızla ve vicdanınızla düşünün, verdiğiniz karar yüzde 100 doğrudur. Cenab-ı Allah hayırlısı neyse onu nasip etsin. Ama yarın sizlerden şunu istiyorum. O bir dakikacık düşündükten sonra oyunuzu kendinize verin diyorum, oyunuzu Denizli'ye verin, oyunuzu şehrinize verin, oyunuzu gelecek nesillerinize verin."

 

"HANİ SİZ AYRI DÜNYALARIN İNSANLARIYDINIZ YA"

 

Bakan Zeybekci, daha sonra AK Parti Denizli milletvekili adayları, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, İl Başkanı Şahin Tin ve diğer partililerle Gazi Bulvarı üzerinden Delikliçınar Meydanı'na kadar yapılan "5. Vekil Yürüyüşü"ne katıldı.

 

Zeybekci, Delikliçınar Meydanı'nda yaptığı konuşmada, seçim kampanyasının sonuna geldiklerini belirterek, Denizli'yi, bugün siyasetin lider şehirlerinden biri yaptıysak, Denizli bugün bu noktaya geldiyse bunu hep beraber yaptık" dedi.

 

Emeği geçen herkese teşekkürlerini sunan Zeybekci, vatandaşlarla helalleşti.

 

Namık Kemal'in "Hürriyet Kasidesi"nden "Felek her türlü esbab-ı cefasın toplasın gelsin" dizesini okuyan Zeybekci, "Bugün hepsi toplandı geldi, bugün karşımıza baktığımız zaman AK Parti ve diğerlerini görüyoruz, hepsini beraber görüyoruz, aynı çatı altında görüyoruz, aynı kimlik altında görüyoruz. Hani bir zamanlar ayrıydınız ya, hani bir zamanlar farklıydınız ya, hani siz ayrı dünyaların insanlarıydınız ya. Demek ki yukarılardan bir yerlerden emir geldi, sizi dizayn edenler şimdi bir araya getirdi" ifadesini kullandı.

 

Bütün sandık, okul ve mahalle görevlilerinden oylara sahip çıkmasını isteyen Zeybekci, şöyle konuştu:

 

"Bütün vatandaşlarımdan özellikle istirham ediyorum, milletin size emaneti olan bu oylara, milletin o teveccühüne ve iradesine, yani bizim için namus olan milletin oylarına sahip çıkın. Bakın hangi partiye olursa olsun, hangi görüşe ait olursa olsun hak geçmesin, bütün amacımız gayretimiz odur. Onun için yarın her şeyi yapma ihtimalleri vardır ki zaman zaman yapıyorlar. Oylar sayılırken dikkat edin. Her oyu görün, her oya bakın, iptal denilen her oya bakın. Gözünüzü dört açın. Ne başkasının oyunun yanlışlıkla bize, ne de bizim oyumuzun yanlışlıkla başka birine geçmesine müsaade etmeyin. Yarın harman zamanı, tarlada yeterince izimiz oldu, öyleyse harman bizimdir inşallah."

 

Bakan Zeybekci, partililere, yarın akşam aynı meydanda Tavas zeybeği oynamak için toplanacaklarını söyledi.

Editör: TE Bilişim