1976-1981seneleri arasında Denizli İl Milli Eğitim Müdürlüğü görevinde bulunan Eğitimci Hasan Çölgeçen vefat etti.

Pamukkale Üniversitesi'nin kurucu Rektörlüğünde bulunan ve kampüsü üniversiteye kazandıran, Eskişehir Üniversitesi kurucu Rektörlüğü'nü de yapan ve bugüne dek binlerce ilim ve bilim insanı yetiştirmiş olan Hasan Çölgecen, 14 gündür tedavi gördüğü hastanede bu akşam sularında hayata gözlerini yumdu. Çölgeçen’in ölüm haberi eğitim camiasını yasa boğdu. Vefat haberini alan yakınları, akrabaları ve dostları taziye için hastaneye koştular. Tavas ilçesinin Çağırgan mahallesinde dünyaya gelen Hasan Çölgeçen, “Hocaların Hocası” lakabı ile tanınırdı.
 
Meslek hayatı süresince ilçe Milli Eğitim Müdürlükleri ve Müfettişlik görevlerini de yapan ve görev yaptığı süre içinde kendisini vatanına ve milletine adayan değerli eğitimci Hasan Çölgeçen'in, Kemal, Kenan ve Özgür Çölgeçen adında 3 erkek çocuğu vardı.

Cenazesi Ulu Camiden Kaldırılacak

Çölgeçen'in, cenaze töreninin 04 Temmuz 2018 Çarşamba günü öğle namazından sonra Ulu camiden kaldırılacağı ifade edildi.

Haberi Yeğeni Verdi

Hasan Çölgeçen’in vefat haberini yeğeni İlyas Çölgeçen resmi sosyal medya hesabı facebook’tan duyurdu. İlyas Çölgeçen, vefat haberini şu mesajında ilan etti:

“ Eski Milli Eğitim Müdürü Sevgili amcam Hasan Çölgeçen hakka yürümüştür. Nurlarda yat amcacığım. Mekanın cennet olsun.”

Editör: TE Bilişim