Denizli'de 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında “Hayatı paylaşmak için ENGEL YOK” adlı bir program düzenlendi. Program Denizli Valiliği önündeki Atatürk Anıtı'na çelenk sunulması ile başladı.

Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Engelliler Meclisi Başkanı Sevil Güngör, burada yaptığı konuşmada 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nün farkındalık oluşturma adına önemli bir gün olduğunu ifade ederek, "Asıl engel insanlarımızın zihinlerindeki ön yargılardır. Toplumdaki her birey gibi eşit, adil bir ortamda yaşayabilmek istiyoruz” diye konuştu.

Daha sonra katılımcıların beyaz güvercin uçurmasının ardından Denizli Valiliği önünden 15 Temmuz Delikliçınar Şehitler Meydanı'na kadar farkındalık yürüyüşü düzenlendi.

Öğrencilerden muhteşem performans

Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Engelliler Meclisi ile birlikte engellilere yönelik eğitim veren okul öğrencileri, sivil toplum kuruluşları ve çok sayıda vatandaşın katıldığı program renkli görüntülere sahne oldu. Denizli Vosvos Kulübü'nün klasik araçlarıyla eşlik ettiği yürüyüşe vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Yürüyüşün ardından 15 Temmuz Delikliçınar Şehitler Meydanı'nda etkinlikler düzenlendi. Engellilere yönelik eğitim veren okul öğrencileri mehteran, şarkı, dans ve halk oyunları gösterileri sundu. Vatandaşların ilgiyle izlediği programda öğrenciler muhteşem performansları ile ayakta alkışlanırken engelli sporcuların gösterileri ise büyük beğeni topladı.

“Önemli olan gönüllerdeki engeli kaldırabilmektir”

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, engellilerin sorunlarını daha iyi hissetmek, çözüm aramak ve yürüyüşü ona göre belirlemek adına çok başarılı bir gün geçtiğini söyledi.

Kanuni düzenlemelerle bugüne kadar engellilere yönelik birçok güzelliklere kavuşulduğunu anlatan Başkan Zolan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Engelli kardeşlerimiz için ne kadar fedakârlık yapılsa azdır, amacımız onların hayatını kolaylaştırarak, mutlu olmalarını sağlamaktır. Tüm kamu kurumları ve başta Büyükşehir Belediyemiz olmak üzere inşallah engellilerimizin önündeki engelleri birer birer kaldırarak yolumuza devam edeceğiz. Önemli olan gönüllerdeki ve akıllardaki engeli kaldırabilmektir. Denizlimizde engellilerimize yönelik birçok projemiz oldu, bundan sonra da projelerimiz olmaya devam edecek.”

Editör: TE Bilişim