Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, Pamukkale Üniversitesi’nde Hematoloji ve Anestezi Yoğun Bakım Ünitesi’ni açtı.

Bir dizi programa katılmak üzere ilimize gelen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Dr. Sema Ramazanoğlu, Pamukkale Üniversitesi’nde iki servisin açılışını gerçekleştirdi. Merhum Kısmet Alimoğlu’nun bağışı ile Hematoloji Servisi, İbrahim Palazca’nın bağışı ile Anestezi Yoğun Bakım Ünitesi’nin açılışını gerçekleştiren Bakan Ramazanoğlu, katkılarından dolayı hayırseverlere teşekkür belgesi takdim etti.

Açılışta konuşan Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, sağlık sorunlarını bilimsel yöntemleri uygulayarak bir taraftan sağlığa hizmet vermek, bir taraftanda dünya literatürüne katkı koymak amacıyla, 1987 yılında çıkılan yolculukta bugün 850 yataklı bölgenin en büyük eğitim araştırma hastanesi olduklarını söyledi. Bağcı, “Günde 5 bin poliklinik yapmaktayız. 1992 yılında kurulan üniversitelerin hastanesine sahip olan büyük bir grubunun en büyük, disipliner açıdan en kapasiteli, ürettiği hizmet bakımından Sağlık ve Maliye Bakanlığı tarafından takdir edilen, hiç borç yapmayan, borç ve alacak dengesini düzenli tutan bir üniversiteyiz. Bugünde Hematoloji Servisi ile Anestezi Yoğun Bakım Ünitesi’nin açılışını gerçekleştiriyoruz. 1.5 milyon kişiye hizmet veren bir hastane olarak bu servisler büyük önem taşıyor. Hayırseverlerimize katkılarından dolayı teşekkür ederiz” dedi.

Konuşmaların ardından Bakan Ramazanoğlu, Rektör Bağcı, Vali Kocatepe, Büyükşehir Belediye Başkanı Zolan ve hayırseverler tarafından açılış kurdelası kesildi.

Açılışın ardından Bakan Sema Ramazanoğlu, Pamukkale Teknokent’te senato üyeleri ve öğretim üyeleriyle bir araya geldi. Katılımcıların sorularını alan Bakan Ramazanoğlu, uzun süre öğretim elemanlarıyla sohbet etti.

 

Editör: TE Bilişim