Yağmuru beklerken yağan kar, umut oldu. Denizli her ne kadar sanayi şehri olarak öne çıksa da bir o kadar da tarım şehri.

Yılın son günlerine kadar yağışların olmaması, 2013 yılında yaşanan sıkıntıyı akla getirirken, çiftçileri de kuraklık endişesi sarmıştı.

Yağışların olmaması en çok buğday ve arpa yetiştiricilerini olumsuz etkilemişti.

Mevsim kış mevsimi olmasına rağmen beklenen yağmur üç ay boyunca yağmadı kar yağdı.

 

Karın gelmesi tarımla uğraşan çiftçilerin umutlandı. Hatta şuanda kar ile karşılaşan ender ilçelerden Çameli’de yağmur için üç gün oruç bile tutuldu.

Son yıllarda ciddi hissedilir şekilde iklim değişiklikleriyle karşı karşıyayız.

Sonbahar aylarında yağmur neredeyse toprağa hiç düşmüyor.

Çiftçiler açısından durum böyle.

Yağmurun ve karın yeterince yağmaması nedeniyle barajlarda da su seviyelerinin düştüğünü düşündüğümüzde yaz aylarında tüm canlılar olarak sıkıntı çekeceğiz anlamına geliyor.

 

ATEŞTEN GÖMLEK Mİ KAHRAMLIK PELERİNİ Mİ?

Kentimizin en büyük marka değeri olan Denizlispor’umuzun hem mali hem de sportif açıdan pek de iç açıcı olmayan durumundan kurtulabilmesi adına yönetim bazında kan değişimi kararı alınmış ve süreç başladı.

22 Ocak Denizlispor için beklide tarihinin gelmiş geçmiş en önemli kongresi olacak. Ateşten gömleği kim giyip kurtuluş savaşındaki kulüpte kim kahraman olacak o isim aranıyor. Yönetim kurulu tıkandığını açıklayarak kongreye gitti.  Akiller dönemi devam edecek mi? Bekleyip göreceğiz. Ama benim kulağıma Hasan Kıbrıslıoğlu ve oluşturacağı yönetim kurulunun bu görevle ilgili temas sürecinin başladığı ve aday olabileceği çalındı.. Mevcut Başkan Şavluk’un da aday olup olmayacağı sürece göre değişebilir.

 

 

 PAMUKKALE OFFFFF SARAYKÖY YANDIM ANAMMMM

Küçük bir bilgi notu Pazartesi günü Sarayköy ilçesinde yoğun bir su kesintisi yaşandı. Sarayköylü vatandaşlar dolayısıyla Sarayköy Belediyesi’ni telefon yağmuruna tutarken, asıl sorunun Pamukkale ilçesinde kaynaklandığını bilmiyorlardı.  Pamukkale Cumhuriyet Mahallesinde altyapı çalışmaları başladığı için buradaki şebeke Sarayköy’ü besleyen şebeke olduğu için kesinti gerçekleşti. Yani Pamukkale’ye niyet Sarayköy’e kısmet denmez ama siz yorumlayın gerisini

 

ASGARİ ÜCRET MUAMMASI OLAN YİNE GARİBANA

Şimdi hükümet Asgari Ücreti 1300 lira olarak belirledi. Ancak işverenin maliyeti arttı. İşveren öncelikle kıdem tazminatı maliyetini ortadan kaldırmak için çare aramaya başlarken,  Denizli’nin koca koca firmaları 100er 100 er işçileri gruplar halinde işten çıkarmaya başlamışlar. Yani “eleman bulamıyoruz kalifiyeli personel şart diyen patronlar çareyi 5 yıllık 6 yıllık yani kendi deyimleri ile kalifiyeli elamanlarından vazgeçebildiler…  Birde DESKİ var tabii sayısı netlik kazanmamasına rağmen, Parkbahçeler, Temizlik ve DESKİ’den bir iddiaya göre sayı olarak netleşmedi ama 200 Taşeron işçinin iş akitlerinin sonlandırıldığı bilgisi geldi.  İşten çıkarılan personel kara kara düşünürken, çareyi ya Ak parti İl binasına, ya Denizli Büyükşehir Belediyesine ya da siyasilere gitmekte bulsa da performansınız yetersiz idi cümlesi ile karşılaştılar…

Tüm bunlar olurken,  Şehir Merkezinde bir otel battaniye ve barınma konusunda yardım edebileceğini vurguladı.  Gazi ve şehit ailelerine ücretsiz kalma gibi sözler verdi. Derken bugün haber merkezimize Sümer Mahallesinden bir vatandaşın ücretsiz odun verebileceği haberi düştü.

HOŞGELDİN 2016

Editör: TE Bilişim