Toplantıya Vali Hasan Karahan, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, İl Emniyet Müdürü Mevlüt Demir, İl Jandarma Komutanı Albay Metin Düz, İl Müftüsü Mehmet Aşık, İl Müftü Yardımcıları ve İlçe Müftüleri katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan İl Müftüsü Mehmet Aşık, “Her ay düzenli olarak ayrı bir ilçede gerçekleştirdiğimiz İlçe Müftüleri toplantısını bu ay Sayın Valimiz, Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız, Sayın İl Emniyet Müdürümüz ve Sayın İl Jandarma Komutanımızın katılımıyla 2018 yılı din hizmetlerinin genel bir değerlendirilmesini yapmak amacıyla toplandık. Diyanet İşleri Başkanlığımızın gönderdiği talimatlar görüşüldü. 17- 24 Kasım tarihleri arasında idrak ettiğimiz Mevlid-i Nebi Haftası’nda il ve ilçelerde icra edilen programların değerlendirilmesi yapıldı. Kadına yönelik şiddeti önleme ve aileyi korumaya yönelik seminerler planlandı.” dedi.

İl Jandarma Komutanı Albay Metin Düz, toplumun huzur ve asayişini bozan her türlü tutum ve davranışlar konusunda vatandaşın bilinçlendirilmesi, her türlü hırsızlık ve dolandırıcılık olaylarının önlenmesi için din görevlilerinin rehberliğine ihtiyaç olduğunu belirtti.

İl Emniyet Müdürü Mevlüt Demir, vatandaşlarla özel ilgilenme, madde bağımlılığı ile mücadele kapsamında, din görevlilerinin toplumu bilgilendirme konusunda daha aktif rol alması gerektiğini ifade etti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, kamu kurum ve kuruluşları ile dayanışma ve işbirliği içerisinde olduklarını bunun da Denizli’ye hizmet olarak yansıdığını ifade ederek, eğitime, sağlığa, din hizmetlerine verilen desteklerin devam edeceğini ifade etti.

Vali Hasan Karahan ise, toplantının hayırlara vesile olmasını dileyerek; “Bugün burada tüm İlçe Müftülerimizle birlikte İlimizdeki din hizmetlerini gözden geçirip değerlendirmek amacıyla bir arada bulunuyoruz. Özellikle din hizmetinde bulunan görevlilerimizin toplumun her kesimini kucaklamasını ve bu konuda hassasiyet göstermelerini istiyoruz. Din görevlileri, hikmet ve güzel öğütle İslam’ın güzelliklerini topluma hatırlatmak, aktarmak, tebliğ etmek ve öğretmek; insanlara tevazu ile yaklaşmak; çocuk, genç, yetişkin, yaşlı, hasta, engelli, sağlıklı, erkek, kadın, fakir, zengin demeden herkese ilgi ve sevgiyle yönelmek; topluma açık olmak; sokak, mahalle, köy ve şehriyle bütünleşmek; toplumu bilgi ve duruşuyla aydınlatmak; topluma her konuda rehberlik etmek ve muhatabı olan insanlara sevgi ve tevazu ile yaklaşmak zorundadır. Günde beş defa namaz kıldırmak için cemaatinin önüne geçen din görevlimiz sadece kılınan o namazı değil, arkasında saf tutan insanların diğer sıkıntılarını ve dertleriyle ilgilenmelidir.” dedi.

 

Editör: TE Bilişim