Ekonomi Bakanı ve AK Parti Denizli Milletvekili Adayı Nihat Zeybekci’nin pazar günü Denizli tarihinin en büyük hamlesi başlığıyla duyurduğu 250 TL taksitle 25 bin konut projesi büyük ses getirdi.

Denizli Merkez ile Çivril Acıpayam ve Sarayköy ilçelerin de 250 başvuru olması halinde başlanacağı duyurulan projeye Çivril’den ilk gün 475 müracaat oldu.

Çivril Belediyesi Beyaz Masa biriminde alınan müracaatlara büyük ilgi gösteren Çivrilliler sabahın erken saatlerinde belediyeye gelerek başvuru formlarını doldurarak müracaatlarını yaptılar. Sabahın erken saatlerinden itibaren izdiham oluşturan vatandaşlardan mesai bitiminde yaklaşık 500 müracaatın geldiği, yeni duyan vatandaşlarla bu sayının hafta içinde binlerle ölçüleceği ifade ediliyor. Konuyla ilgili olarak açıklama yapan Çivril Belediye başkanı Dr. Gürcan Güven Denizli Büyükşehir belediyesi ile birlikte büyük bir proje geliştirdiklerini belirterek “Ekonomi Bakanımız hafta sonu Denizli’de yaptığı toplantıda Denizli tarihinin en büyük hamlesi olan ayda 250 lira taksitle ev sahibi olma projesini açıkladı. Denizli merkez başta olmak üzere Acıpayam, Sarayköy ve Çivril’de de yapılacak evler 1+1, 2+1 ve 3+1 konseptinde olacak. İlçemizde sabah başlayan müracaatlar gün içinde yoğun bir şekilde devam etti. ilk gün yaklaşık 500 vatandaşımız müracaat etti. Müracaatlar hafta boyu devam edecek. Alınan başvurular incelendikten sonra öncelikli olarak emekli ve ev sahibi olmayanlar, yalnız yaşayan çocuk sahibi bayanlar ve ihtiyaç sahipleri olmak üzere evler sahiplendirilecek. İlk gün gelen talepler bu projenin Çivril için ne kadar önemli bir ihtiyaç olduğunu ortaya çıkarmıştır. İnşallah müracaatlar tamamlandıktan sonra en kısa zamanda evlerin yapımına başlanacak ve bir yıl içinde de teslim edilecek” dedi.

HAZİNE ARAZİSİNE YAPILACAK                        

Yapılacak konutlar ile Çivril’de modern bir yaşam alanı olacağını belirten başkan Güven “yapılacak konutlar Hazine arazisi üzerine yapılacak, yani istimlâk için beklemek gibi bir sıkıntımız olmayacak. En az 250 konutun olacağı site de AVM, çocuk oyun alanları ile sosyal alanlar olacak. Bu yeni yaşam merkezi ayrı bir şehir olacak” dedi. Evlerin ödemelerinin aylık 250 lira taksitler halinde olacağını vurgulayan başkan Gürcan Güven “evler Denizli Büyükşehir belediyesi tarafından yapılacak. Aylık taksitleri 250 lira olacak. Ara ödeme, faiz gibi artışlar söz konusu değil. Evlerin değer artışı yıllık TÜFE ve TEFE ye göre ayarlanacak bunun dışında hiçbir artış ve faiz uygulanmayacak” dedi.  

 

Editör: TE Bilişim