Denizlili İmam Hikmet Yuvacı, Rusya'nın ilhak ettiği Kırım'dan sınırdışı edildi.

 

Türkiye'nin Rus savaş uçağını düşürülmesiyle iki ülke arasında gerilen ilişkiler,  48 yaşındaki Denizlili İmam Hikmet Yuvacı'yı da vurdu. Yuvacı, geçen mart ayından bu yana Rusya Federasyonu Diyanet İşleri Koordinatörü olarak görev yaptığı Kırım'dan sınır dışı edildi.

Denizli Kayalık Camii'nde görev yaparken, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Kırım'a koordinatör imam olarak atanan 46 yaşındaki Hikmet Yuvacı, mart ayından bu yana Kırım'da görev yapıyordu. Daha önce de Rusya'da imam olarak çalışan Hikmet Yuvacı, geçtiğimiz günlerde Rus uçağının Türkiye sınırları içinde düşürülmesinin ardından zor günler yaşamaya başladı. Kırım'da bulunan Diyanet İşleri Başkanlığı'na bağlı ofis Rus polisleri tarafından basılan ve pasaportuna el konulan imam Yuvacı, daha sonra mahkemeye çıkarıldı. Mahkeme tarafından para cezasına çarptırılan Yuvacı, ayrıca Rusya'nın ilhak ettiği Kırım'dan sınırdışı edildi.

Yuvacı yaşadıklarını anlatarak, "Rus uçağının düşürülmesinden sonra Türkler'e karşı nefret duygusu oluşmaya başladı. Bizleri oradan çıkarmak istediler. Ofisimizi bastılar, pasaportuma el koydular. Gözaltına aldılar, 7-8 saat sorguladılar, bir şey bulamadılar. Zaten orada devlet olarak şeffaf çalışıyoruz. Rusya'nın istihbaratçıları bize sıkıntı verdiler. Sonuçta mahkemeye sevk edildim. Sınır dışı edilmeme karar verildi. Orada yaşayan Türkler, işadamları büyük sıkıntı içindeler. Rusya'nın Türkler'e karşı olan nefret duygusundan dolayı sınır dışı edilmek zorunda kaldım. Tekrar memleketime Denizli'ye döndüm" dedi.

 

 

 

Editör: TE Bilişim