AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, yaşanan gelişmelerle ilgili açıklamalarda bulundu. Şahin Tin; “PYD, YPG ya da PKK, adı her ne olursa olsun millet olarak terör suçu işleyenlerin her zaman karşısında olduk ve bundan sonrada terörün ve destekçilerinin karşısında dimdik durmaya devam edeceğiz” dedi.

 

AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, yaptığı açıklamayla terör yanlısı ülkelerin büyük bir bunalım yaşadıklarını ve bunun bedelini de masum insanlara ödetmek gibi bir yanlışın içinde olduklarını söyledi. Milletvekili Şahin Tin, Türkiye’nin içerdeki hainlerle verdiği mücadelenin yanı sıra özellikle Ortadoğu’da yaşanan gelişmelere de kayıtsız kalmadığını ve katliamlara kulaklarını tıkayanlara inat insanlık onurunu ayakta tutma mücadelesi verdiğini söyledi.

 

Denizli Milletvekili Şahin Tin şunları kaydetti; “Millet olarak çok hassas bir süreçten geçmekteyiz. Daha çok, birliğe, daha çok kardeşliğe ve daha çok kenetlenmeye ihtiyacımızın olduğu günleri yaşıyoruz. Ülkemizin içindeki hainlerin ve dış adreslere dayanan terör destekçilerinin milletimize yaşattığı bu üzüntülü süreç kahramanlarımızın destansı mücadelesiyle inşallah en kısa sürede nihayete erecektir. Ortadoğu’da yaşanan süreç ise ayrı bir insanlık dramını bizlere yaşatıyor. Bugün Suriye birilerinin masum insanları hiçe sayarcasına oynadığı bir satranç oyununa sahne oluyor. Her ülke kendine düşen hamlesini yapıyor ancak olan orada katledilen masum çocuklara ve gözü yaşlı analara oluyor. Bu süreçte samimiyetten uzak yaklaşımlar havada uçuşuyor. Söylenen sözler sadece kelimelerden ibaret oluyor ve eyleme dönüşmüyor. Öyle ki, bu süreçte dünya, çıkarları uğruna insanlık adına büyük bir travma yaşıyor. Terör destekçisi ülkeler maalesef yaşadıkları buhranın bedelini masum insanlara ödetiyor. Oysa her zaman olduğu gibi yine bu süreçte de Türkiye yaşanan gelişmelere kayıtsız kalmayarak Ortadoğu’da Dünya’nın onurunu korumanın mücadelesini veriyor” dedi.

 

Teröre Destek Verenler Savaş Suçu İşliyor

Vicdanı olan hiçbir yüreğin yaşanan insanlık dramına kayıtsız kalamayacağınız belirten Milletvekili Şahin Tin; “Türkiye olarak bizim gayretimiz, bölgemizde savaş suçu işleyen ülkelerin bu suçu derhal terk etmesi ve terör örgütlerine sağladığı destekleri zaman kaybetmeden bitirmesidir. Mazlumları katletmek ancak insanlıktan nasibini almamış zavallıların işidir. PYD, YPG ya da PKK, adı her ne olursa olsun terör suçu işleyenlerin her zaman karşısında olduk ve bundan sonrada terörün ve destekçilerinin karşısında olmaya devam edeceğiz. Bugün ülkemize ve mazlum insanlara tehdit oluşturan hangi unsur olursa olsun karşısında durmaya ve insanlığın onurunu korumaya devam edeceğiz. Hiçbir güç milletimizin kardeşliğine ve birliğine olan sevdasını yok edemez” dedi.

Editör: TE Bilişim