Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, Türkiye Hokey Federasyonu Başkanı Kıvanç Hürdoğan, Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ömer Levent Tuncay, Spor Yöneticiliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Rıdvan Ekmekçi, Hokey Federasyonu Merkez Hakem Kurulu Başkanı Okan Sarı ve Hokey Federasyonu Genel Sekreteri Taylan Mert’in katıldığı toplantıda, Pamukkale Üniversitesi ve Hokey Federasyonu arasında işbirliği protokolü imzalandı. Protokole göre,Türkiye Hokey Federasyonu ve Pamukkale Üniversitesi Spor Yöneticiliği Bölümü ortak projelerde bir araya gelecek.

Ekmekçi Avrupa Hokey Federasyonu Eğitim Kuruluna seçildi

Protokolü hazırlayan Pamukkale Üniversitesi Spor Yöneticiliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Rıdvan Ekmekçi, 2016 yılı itibarı ile Hokey Federasyonu Eğitim Kurulu Başkanlığına getirildi. Ayrıca Federasyonun önerisi ile Avrupa Hokey Federasyonu Eğitim Kurulu üyeliğine seçilen Ekmekçi, 5-6 Mart 2016 tarihlerinde Portekiz’in Lizbon şehrinde düzenlenecek olan Avrupa Hokey Federasyonu toplantısında Kıvanç Hürdoğan ile birlikte Türkiye’yi temsil edecek.

Eğitim faaliyetlerinin uluslararası standartlarda yürütülmesi ve kurumsal anlamda Türkiye Hokey Federasyonu’nun gelişimi için önemli olan bu işbirliği kapsamında, hokey branşında faaliyet gösteren antrenör, hakem ve sporcuların gelişimi ile ilgili bazı uygulamalar ve projeler hayata geçirilecek. Pamukkale Üniversitesi ile birlikte Denizli ve çevre illerde hokeyin yaygınlaştırılması, kulüplerin kurulması, üniversite bünyesinde bir hokey takımının faaliyete geçmesi kararları alındı.

Doç. Dr. Rıdvan Ekmekçi ile birlikte Doç. Dr. Bülent Ağbuğa ve Öğretim Görevlisi İlknur Özdemir, sporcu ve antrenörlere detaylı eğitimler verecek. Ayrıca milli takımlar düzeyinde bilimsel testler uygulanacak ve sporculara yapılacak psikolojik destekler ile başarıları artırılmaya çalışılacak.

Editör: TE Bilişim