38 yıldan beri Denizli balık halinde balıkçılık yapan Turan Kural balık fiyatlarının İstanbul'dan ucuz olduğunu söyledi.

Denizlispor Balıkçısı Turan Kural, İstanbul'da hamsi fiyatının 25 lira olduğunu Denizli'de balık fiyatının ise 10 lira olduğunu dikkat çeken balık fiyatının ucuz olmasını ise şuna bağladı: ""Eskiden biz boğazdan balık aldığımız zaman nakliye fiyatı bize yüklü geliyordu bu yüzden balık fiyatları artıyordu. Şimdi oradan balık çıkmayınca bizden balık alıyorlar."

Türkiye ve Rusya arasındaki gerginliğin Balık fiyatlarını etkilemediğinden bahseden Kural, "Tam tersi Rusya'daki Türkler Türkiye gelerek satışlarımız artıyor. Ülkeler arasında dostluk olması lazım Bu dostluğu devlet büyükleri oluşturması gerekiyor. Çünkü savaş en kötü şeydir. Bugün balığın pahalı veya ucuz olması önemli değil, önemli olan dostluğun oluşması gerekiyor. Dostluk olmazsa be balık satabilirsin ne de balık alabilirsin öncelikle dostluğun  olması gerekiyor. Balık fiyatlarını fırtına etkiliyor. Şu an Karadeniz balıkçılığı yapılmıyor. Ege'nin balıkçılığı Türkiye geneline yetmez. Bu yüzden balık fiyatları artıyor. İstanbul'da hamsi fiyatı 25 lira, Denizli'de 10 lira. Kimse demiyor ki balık fiyatları İstanbul'un fazla ama tam tersi olunca herkes konuşuyor. Bizim Karadeniz'den yapmış olduğu nakliye  bize yüklü geliyor. Denizli'de fiyat değişmedi. Karadeniz'e savaş gemileri gelince balıkçılarımız Bulgaristan Rusya sınırına açılamıyor. Sadece kendi karasularımızda balıkçılık yapılınca balık az oluyor bu da balık fiyatlarını etkiliyor. Şimdilik herhangi sorun yok, Ege balığı yetiyor. Halkımız refah yönünden rahat olsun. Devlet büyüklerinin yapacağı ülkeler arasında dostluğu kazanmaktır. Bunu kazandığı zaman bizden mutlusu yok" dedi.

Editör: TE Bilişim