Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, İstiklal Marşı’nın kabulünün 98. yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayımlayarak, "Mehmet Akif Ersoy’un kaleminden milli destanımıza dönüşen İstiklal Marşı, 98 yıldan bugüne dizelerindeki kadim gücü yeni nesle aktaran, Türkiye Cumhuriyeti’nin kahramanlık öyküsüdür" dedi.

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, 12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Milli Şair Mehmet Akif Ersoy’un ve Kurtuluş Savaşı’nın destanı olan İstiklal Marşı’nın Türk milletinin en kıymetli değerlerlerinden biri olduğunu belirten Başkan Zolan, mesajında şunları kaydetti: "Milli egemenliği ve bağımsızlığı için yüzyıllar boyunca mücadele eden ve hiçbir ulusa boyun eğmeyen Türk milleti, Kurtuluş Savaşı’nda büyük zaferlere imza atarak, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde bugünkü Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerini atmıştır.

Türk milletinin Kurtuluş Savaşı’nda gösterdiği kahramanlığa yakından tanıklık eden ve bu kutlu zaferi İstiklal Marşı’na nakşeden Mehmet Akif Ersoy; her eseriyle vatanını en iyi şekilde anlatan ve yeri doldurulamayan bir kalem olarak adını tarihimize altın harflerle yazdırmıştır. İstiklal Marşımızın her dizesi; bugünün gençlerine bu vatanın hangi mücadelelerle kazanıldığını ve milli değerlerimizin vazgeçilmezliğini anlatmaktadır. Mehmet Akif Ersoy’un kaleminden milli destanımıza dönüşen İstiklal Marşı, 98 yıldan bugüne dizelerindeki kadim gücü yeni nesle aktaran, Türkiye Cumhuriyeti’nin kahramanlık öyküsüdür."

Türk Milletinin bağımsızlık destanı olan İstiklal Marşı'nın kabulünün 98. yıl dönümünü kutlayan Başkan Zolan, "Başta Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bu vatan uğruna canını veren tüm şehitlerimizi ve milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u saygı, minnet ve rahmetle anıyorum" dedi.

Editör: TE Bilişim