Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Denizli 21. Dönem Milletvekili Av. Salih Erbeyin, Peygamber Efendimiz  Hz. Muhammed’in insanlara güzel ahlakı, iyilik ve adaleti öğrettiğini söyledi.

Mevlid kandili nedeniyle mesaj yayınlayan MHP’li Erbeyin, “Yeni bir Mevlid Kandili’ni idrak etmenin sevincini yaşıyoruz. Hiç kuşku yok ki, Peygamberimiz Hz. Muhammed’in kutlu doğumu geçmişten bugüne insanlık tarihinin en önemli olaylarındandır. Zulüm ve kötülüğün, her türlü ahlaksızlığın tüm dünyayı sardığı bir devrede dünyayı şereflendiren Peygamberimiz Hz. Muhammed, insanlara güzel ahlakı, iyilik ve adaleti öğretmiştir. Yüce Allah, insanı insan yapan bütün değerlerin ve ahlaki erdemlerin kendisinde toplandığı Hz. Muhammed’i son Peygamber olarak göndermiştir. Yeryüzündeki barışın kaynağı sevgidir. Bu sevgi Peygamber sevgisidir. O rahmet Peygamberi; “İman etmedikçe cennete giremezsiniz. Birbirinizi sevmedikçe de gerçek manada iman etmiş olamazsınız” buyurarak, birbirimizi sevmeyi imanın bir gereği olarak ifade etmiştir” dedi.

Mevlid Kandili’nin Peygamberimiz Hz. Muhammed’in bizlere sunduğu bütün değerleri ve öğütlerini anlama ve yaşama bakımından çok önemli olduğunu ifade eden Erbeyin,  “Böyle günleri bir vesile olarak kabul etmeliyiz. Ülkemizin sıkıntılı günler geçirdiği bir dönemde duaya en çok ihtiyacı olan insanların bu mübarek günler ve gecelerde kendimizi denetleme ve değerlendirme bakımından çok önemli bir fırsat bilip, bir kere daha geçmişimizin muhasebesini yapıp geleceğe hazırlıklı olmanın tedbirlerini almalı ve düşünmeliyiz. Bu duygu ve düşüncelerle Mevlid Kandili’nin Türk İslam Alemine,  tüm insanlığa sevgi barış ve huzur getirmesini Yüce Allah’tan niyaz ederim” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim