CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet, Pamukkale Belediyesi’nin yeni evlenen çiftlere dağıttığı “ Evlilik ve Mahremiyet” adlı kitap, kadın örgütleri tarafından da sert bir dille eleştirildi. CHP Merkezefendi Belediye Meclis üyesi ve Avukat Şeniz Doğan, “kitabı biz itiraz etmiş. Kadın hakları ve Türk Medeni Kanunu’na aykırı bu kitabın dağıtımın durdurulduğunu söylemişlerdi. Hala dağıtılıyorsa belediye hakkında yasal işlem başlatırız” dedi.

PAMUKKALEHABER

Pamukkale Belediyesinin yeni evlenen çiftlere dağıttığı “İslam’da Evlilik ve Mahremiyet” adlı kitabı TBMM’ye taşıyan CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet, kitapta, kadınları aşağılayan ve erkeklerin üstün olduğunu savunan ifadelerin yer aldığı söylemesi üzerine Denizli’de de kitap tartışması başladı.

DAHA ÖNCE GÜNDEME GETİRMİŞTİK
CHP Merkezefendi Belediye Meclis Üyesi ve Avukat Şeniz Doğan, ”Siyasetçi kimliğimin yanısıra bir kadın ve avukat olarak bu kitabı gündeme getirmiştik. Kitabın içeriği, kadın haklarına ve Türk Medeni Kanunu’na aykırı olduğunu belirtmiş, dağıtımın durdurulmasını istemiştik. Belediye bu kitabın dağıtımını durdurduğunu biliyoruz” dedi.

HUKUKİ YOLLARA BAŞVURUCAĞIZ
Pamukkale Belediyesi bu kitabı dağıtmaya devam ediyorsa hukuki yollara başvuracaklarını belirten Doğan, “Kitabın içeriğini biliyorum. Biz daha önce de söylemiştik. Kitapta kadını aşağılayıcı ifadelerin yer aldığı bu kitap hala dağıtılıyorsa Pamukkale Belediyesi hakkında soruşturma isteyeceğiz, hukuki yollarla itirazlarımızı dile getireceğiz” dedi.

 

Editör: TE Bilişim