8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle Denizli 15 Temmuz Delikli Çınar Şehitler Meydanı’nda tören düzenlendi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törene Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Ak Parti Denizli Milletvekili Nilgün Ök, Denizli Baro Başkanı Müjdat İlhan ve çok sayıda kadın katıldı.

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan alanda bulunan kadınların kadınlar gününü kutlayarak karanfil dağıttı. Kadınlar gününü kutlayan, Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Birsen Özen “kadınların bugün bir kutlama günü değil, bir anma günüdür. 8 Mart 1857’de New York’ta tekstilde çalışan kadınlar 16 saatlik çalışma saatleri ve düşük ücret ve insanlık dışı çalışma koşulları nedeniyle grev başlattı. Polis işçilere saldırdı, fabrikaya kilitlediler. Yangın çıktı, 120 kadın feci şekilde can verdi. Bu yüzden bugün bir kutlama günü değil, bir anma günüdür. Biz Türk kadınıyız. Biz namusumuzu abimize, babanıza, erkek kardeşlerimize bırakmayız. Biz kendi namusumuzu kendimiz koruruz. Bizler bugün burada sırtında bebesiyle tarlada çift süren, üstünde cübbesiyle adalet dağıtan, beyaz önlüğü  ile şifa dağıtan, evinde evinin hanımı olan, fabrikada emekçi olan kadınların kadınlar günü için toplandık” dedi.

Tüm kadınların kol kola görmesini isteyen Birsen Özen “Yüksek sesle kadınların ‘HAYIR’ diyelim o zaman.  Küçük kadın gelinlere. Kadın ölümlerine, kadın tecavüzlerine” kadınlar hep bir ağızdan ‘HAYIR’ diye haykırdılar.

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü andığını belirterek, “kadınlarımız her alanda başarı üstüne başarı koyarak devam etsinler. Bizi dünyaya getiren bir kadındır. Kadın olmasa biz dünyaya gelemeyiz. Bir kadın kardeşimiz, bir kadın eşimiz oluyor. Sonra bir kız dünyaya geliyor, o da kızımız oluyor. Kadın hayatımız her alanında var.  Kadınımıza yapılan her türlü olumsuzluğun anamıza, eşimize, kızınıza yapılmış olarak var sayıyoruz. Yarınımız bu günden daha güzel olsun” dedi.

Ak Parti Denizli Milletvekili Nilgün Ök 8 Mart Dünya Çalışan Kadınlar Günümüz kurlu olsun diyerek “bugün basite indirgenecek bir gün değil. Türkiye’de kadınların evlenme yaşı ortalama 24.8. Mecliste kadın vekillerimizin sayısı arttı. Bu yıl şubat ayında meclis tatil oldu. Çünkü kadınlarımızın çocukları var. Bu da kadın dostu bir meclisimiz olduğunu gösteriyor. Ben herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ve Milletvekili Nilgün Ök tarafından Sporcu Berfin Altan’a plaket taktim edildi.

Denizli Büyükşehir Belediyesi Kadın Halk Oyunları Ekibi’nin gösterisinin ardından tören sona erdi.

Editör: TE Bilişim