Kalelihan Denizli’yi havacılık merkezi yapacak

Çocukluğundan bu yana yaşadığı havacılık tutkusunu, Denizli’ye 2014 yılında Kokpit Havacılık Lisesi’ni kurarak farklı bir kulvara taşıyan Alper Kalelihan hedef büyüttü. Kısa süre içinde elde ettiği başarılar ile Kokpit Havacılık Lisesi’ni uluslararası arenaya taşımayı başaran Kalelihan, Denizli’yi bir havacılık şehri yapmaya kararlı.

Denizli’de havacılık üzerine hayata geçirmeyi planladığı projelerini paylaşan Kokpit Havacılık Lisesi Kurucusu Alper Kalelihan, 2014 yılında Denizli’ye havacılık lisesi açmaya karar verdiğinde, yakın çevresi ve arkadaşlarıma inandırıcı gelmediğini ifade etti. Kalelihan, “Ancak şimdi geldiğimiz noktada Türkiye’nin dört bir yanından, hatta yurtdışından öğrenciler eğitim almak için okulumuza geliyor. Bu kadarla kalacak mıyız? Tabi ki hayır” dedi.

“AR-GE ÇALIŞMALARINA AĞIRLIK VERİLECEK” 
Denizli’de bundan sonra havacılık anlamında yapmayı planladığı projeleri anlatan Kalelihan, önceliğini istihdamı artırmaya yönelik çalışmalara ayırdığını söyledi.

Kalelihan, “Memleketim Denizli’de üretimi ve istihdamı arttırmak, emlak, arazi alım satım, mermer, tekstil dışında da yeni istihdamlar oluşturmak için çalışmalarımız devam edecek. Öncelikle tekstil şehri Denizli ile havacılığı yan yana görmeyi çok istiyorum, bu nedenle kar marjı daha fazla olan özel yanmaz kumaşlardan uçak içi tekstil malzemeleri ile ilgili lisans ve AR-GE çalışmalarımız devam ediyor” dedi.

“ÜRETİM MERKEZİ OLUŞTURULACAK”
Uçuş eğitiminin hava trafiğinin daha az yoğun olduğu meydanlarda daha efektif olduğunu belirten Kalelihan, “Bu nedenle Çardak Havaalanı bölgesinde kurulacak olan bir Uçuş Okulu ve Çardak havalimanı yakınlarında uçak kabin içi can yelekleri, oksijen maskeleri, yangın tüpleri, oksijen tüplerine bakım, servis işlemlerinin yapılabileceği bir üretim merkezi kurmak da projelerimiz arasında” diye konuştu.

“AİRBUS 320 GELİYOR”
Denizli’de uçmayan kalmasın düsturuyla ilk uçuş simülatörü olan Cessna 172 Tipi simülatörü Kokpit Havacılık Lisesi’ni kurduklarını anlatan Kalelihan, “Bu simülatörde isteyen herkesin gelerek uçmasını sağlamıştık. Şimdi daha kapsamlı Airbus 320 tipi uçuş simülatörü ile ilgili çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor.  Denizli yakında Airbus tipi uçuş simülatörü ile de uçuş deneyimini yaşayacak” dedi.

“ANAOKULUNDAN LİSEYE HAVACILIK KÜLTÜRÜ”
Denizli merkez olarak faaliyete başlayan Kokpit Havacılık Eğitim ve Yatırım A.Ş.nin daha da büyüyerek bu yıldan itibaren Muğla ve Kocaeli’nde havacılık liseleri açarak faaliyet alanını daha da genişlettiklerini dile getiren Kalelihan, “Bu okullar arasında Kocaeli’nde yine Türkiye’de bir ilk olan Kokpit Koleji ile anaokulunda-liseye kadar havacılık kültürüyle büyüyecek bireyler yetiştirmek üzere faaliyetlerine başlamış bulunuyor” dedi.
 
“HAVACILIK ŞENLİKLERİ YAPILACAK”
Denizli’yi bir havacılık şehri yapmak için çıktıkları yolda çok özel bir hedef daha koyduklarını anlatan Kalelihan, “Denizli’de her yıl yapılacak olan havacılık şenlikleri ile ilgili de çalışmalarımız devam ediyor. Bu konuda gerekli izinler alındıktan sonra her yıl düzenlenecek olan şenlikler ile hemşerilerimiz başta Solo Türk, Türk Yıldızları gibi Türk Hava Kuvvetleri gösteri uçaklarını izleme olanağına kavuşacak, küçük eğitim uçaklarıyla da uçuş yapma imkanına kavuşacak” diye konuştu.

Hiçbir zorluğun kendilerini yıldıramayacağını ifade eden Kokpit Havacılık Lisesi Kurucusu Alper Kalelihan, “Denizli’yi  havacılık şehri yapmak için, Denizli’ye havacılığı sevdirmek için çıktığımız bu yolda, zaman zaman zorluklarla karşılaşsak da, yılmadan yorulmadan ülkemize üretim ve istihdam anlamında katkı sağlamak amacıyla yolumuza devam ediyoruz” dedi.

Editör: TE Bilişim