Bölgedeki 75. Yıl Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile ilgili görüşme maddesinde söz alan Eğitim Komisyonu Başkanı  Fehamettin Taşkaya, “OSB’de kalifiye eleman, eğitecek eleman bulamıyoruz” dedi.

 

Denizli Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü 16. Olağan Mali Genel Kurul Toplantısı Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Temsilcisi Cafer Pektaş gözetiminde toplam 76 sanayicinin katılımıyla gerçekleşti.

DOSB Konferans Salonu’nda yapılan 16. Olağan Mali Genel Kurul Toplantısı, Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Denizli OSB Bölge Müdürü Ahmet Taş’ın açılış konuşması ile başladı.

Divan için önerilen ve yapılan oylama neticesinde; Divan Başkanlığı’na Süleyman İlgeri, Divan Üyeliklerine Selim Yaymanoğlu, Yüksel Arpacı seçilerek seçilen Divana toplantı tutanaklarının imzalanması yetkisi oybirliği ile verildi.

OSB’nin 2016 Yılı Yönetim Kurulu Faaliyet Raporu, Denetim Kurulu ve Yeminli Mali Müşavir Raporları, Bilanço, Gelir - Gider Hesapları Tablosu, 2017 yılı Tahmini Bütçesi, Yönetim aidatları, hizmet bedelleri ile 2017 yılı Çalışma Raporu programı görüşülerek onaylanmasından sonra Gündem gereği OSB Makine Mühendisi Ahmet Taş’ın yetkilendirilmiş Bölge Müdürü olarak atanması sanayicilerce onaylandı ve Bölge Müdürü olarak Ahmet Taş, Genel Kurulca atandı.

KALİFİYE ELEMAN, EĞİTECEK ELEMAN BULAMIYORUZ

Bölgedeki 75. Yıl Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile ilgili görüşme maddesinde söz alan Eğitim Komisyonu Başkanı  Fehamettin Taşkaya, “OSB’de kalifiye eleman, eğitecek eleman bulamıyoruz. Okuldaki atölyelerin OSB tarafından yenilendiğini ve mevcut laboratuvarların yenilenmesi gerektiğini, bu laboratuvarların geliştirilmesi için İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile görüşmeler yapıldığını ancak Milli Eğitim Müdürü’nün okulun OSB tarafından kiralanması durumunda prosedürlerin aşılabileceğini” ifade etti. Yine aynı konuda söz alan Selahattin YAPRAK ise “okulun yatılı olmasını ve öğrencilerin barınması için yurt yapılmasının yararlı olacağını” ifade etti.

 

OTOBÜSLER OSB’YE KADAR GELSİN

Genel Kurulun Dilek ve Temenniler maddesine söz alan Selahattin Yaprak, Belediyenin otobüs seferlerinin OSB’ye kadar getirilmesini ve bu konuda Büyükşehir Belediyesi nezdinde girişimlerde bulunulmasını istedi.

Söz alan  Nevzat Özel ise, buradaki sanayicilerin hemen hemen tamamının ihracatçı olması nedeniyle sürekli yabancı müşterilerimiz firmalarımızı ziyarete geliyorlar. OSB’deki üst yapı ve çevre düzenlemesi konusunda beğeni ve takdirlerini bizlere iletiyorlar. Bu nedenle Yönetim Kurulu ve Bölge çalışanlarına tebrik ve takdirlerimi sunuyorum, dedi.

Genel Kurulun sonunda Denizli Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı M. Abdülkadir Uslu yaptığı konuşmada, “Başkanlığı döneminde yaptığı ve yapacağı her türlü çalışmada şeffaflığı ilke edindiklerini belirtti.”

Uslu, “Uzun zamandan beri OSB Yönetim Kurulu olarak görev yapıyoruz. 21 yıllık bu zaman dilimi içerisinde sanayicilerimiz bize büyük destek verdiler. Sanayicilerimizin bize duydukları güvenden dolayı kendilerine teşekkür ediyorum.” dedi.  

Editör: TE Bilişim