Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden edinilen bilgiye göre soğuk hava Denizli’ye bugün giriş yaptı. Sabah saatlerinde bazı ilçelerde yağış kara döndü, kar yarın(Cumartesi) yeniden gelmesi tahmin ediliyor.

Kent merkezinde yarın hava kapalı olacak, akşama doğru ise hafif yağış başlayacak yağış zamanla şiddetini arttırarak sabahın ilk saatlerine kadar devam edecek.

Şehir merkezindeki 600 rakım ve üzeri yerlerde yağış akşam 21:00’dan sonra yağmur yağması ve kar yağışına dönecek. Kar yağışı sabahın ilk saatlerine kadar aralıklarla devam edecek.

Alçak kesimlerde ise yağış yağmur şeklinde olacak gece 00:00’dan sonra yağmur yağışının kar yağışına dönmesi bekleniyor ancak alçak kesimlerde örtü oluşmayacak.

Sarayköy ve Pamukkale’de yarın hava kapalı olacak akşam ve gece saatlerinde hafif yağmur görülecek.

Buldan, Güney, Çal, Bekilli ve Çivril İlçelerinde yağmur yağışı bekleniyor. Kuzey ve doğu ilçelerde ise hafif yağmur yağışı bekleniyor.

Beyağaç, Honaz, Bozkurt, Baklan ve Çardak İlçelerinde yarın hava kapalı olacak. Akşam saatlerinde yağış bekleniyor. Yağışlar saat 21:00 dan sonra kar yağışına dönmesi tahmin ediliyor.

En çok kar beklenen ilçeler

Babadağ, Acıpayam, Serinhisar, Kale, Tavas ve Çameli İlçelerinde yarın hava kapalı olacak. Akşam 18:00’dan sonra yağış başlayacak ve yağışlar çok kısa süre sonra kar yağışına dönecek. Sabahın ilk saatlerine kadar aralıklarla devam edecek. Kar kalınlığının 5-10 cm olması beklenirken bazı bölgelerde daha fazla olabileceği tahmin ediliyor.

Editör: TE Bilişim