Önceki dönem CHP Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, 23 Aralık 1930 tarihinde gerçekleşen Menemen Olayı’nda şehit düşen Kubilay’ı ve diğer şehitleri anarak, laik Cumhuriyete karşı zihniyetle her zaman mücadele edeceklerini değindi.

Önceki dönem CHP Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, Menemen Olayı’nın yıldönümü nedeniyle bir basın açıklaması yayınladı. Karaca “23 Aralık 1930 tarihinde gerçekleşen Menemen’de gerçekleşen  şeriatçı kalkışma, Genç Türkiye Cumhuriyeti’nin laik yapısına eylemli bir saldırı niteliğindedir. Öğretmen Asteğmen Mustafa Fehmi Kubilay’ın gericiliğin ve din sömürücülüğü yandaşlarınca başı kesilerek katledildiği bugün binlerce gencimiz, kadınımız ve yol arkadaşlarımız Kubilay olmaya hazırdır. Bizler için Mustafa Kemal Atatürk’ün devrimleri ve Kemalist iktidara ulaşmada onurlu bir sonuçtur devrim şehidi olmak. İnançlarımız ve hedefimiz için can verilebileceğinin, karşımızdaki Atatürk ve Cumhuriyet düşmanlarının gücü ne olursa olsun cesaretle mücadele etmenin, kararlılıkla karşı durmanın simgesidir Kubilay… Çağdaşlık için, ilericilik için devrimcilik için yüreklice yürüyebilme inancımızın simgesidir” dedi. 

 

GÖZALTINA ALINANLARI KARACA KURTARDI 

Atatürkçü Düşünce Derneği Denizli Şube Başkanı Nihat Çetin, Devrim Şehidi Kubilay'ı anmak için Menemen'de. gençlerimiz göz altına alındığını ancak önceki dönem Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca'nın girişimleri sonunda serbest bırakıldıklarını açıkladı. 

 

 

Editör: TE Bilişim