Pamukkale Belediyesi’nin yeni evlenen çiftlere dağıttığı “İslam’da Evlilik ve Mahremiyetler” adlı kitaba Denizlili kadınlarında tepkisini aldı.

PAMUKKALEHABER
CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet’in Kütahya ve Pamukkale Belediyeleri tarafından yeni evlenen çiftlere dağıtılan “İslam’da Evlilik ve Mahremiyetler” adlı kitaba Denizlili kadınlardan da tepki geldi.

Kadın Haklarını Koruma Derneği Denizli Şube Başkanı Nurten Karakış kitap ile ilgili yaptığı açıklamasında,  kadınların kendi bedenlerinden, kendi yaşamlarından ve geleceklerinden sorumlu olduğunu bir başkasının tavsiyesine ihtiyaç olmadığını belirtti.

Karakış kitaptan örnekler vererek yaptığı açıklamasını şöyle devam etti:

“İslam’da Evlilik ve Mahremiyetler adlı kitabı okudum. Pamukkale Belediyesi’nin dağıttığı bu kitapta bilimsel olmayan yanlış bilgi ve yorumlar olduğu kanaatindeyim. Bu kitapta kadını ileri derecede aşağılayan, kimliksizleştiren hatta insan yerine koymayan bilgiler mevcut. Örneğin;   Erkeğin eşini dövme hakkı olduğunu, ‘kadını dövdükçe eşini daha çok sevecek ve isteyecektir’(sayfa 195) gibi ifadeler mevcut. Kadınların kendi başlarına yolculuk yapmasının haram olduğunu (sayfa, 320)   ‘erkeklerle el sıkışıp tokalaşmak zinaya giden yoldur’ gibi ifadeler yer alıyor. Bu örnekler dışında daha başka akıl dışı önerilerde mevcut.

Kadını bu derece aşağılayan sadece kocasının her türlü isteği ve arzusu için yaratılmış bir mahlûk olarak anlatıyor.

Bu çağda 21 yüzyılda kadını insan yerine koymayan tavsiyelerle dolu bu kitabın içeriğini doğru bulmuyorum ve kınıyorum. Türkiye cumhuriyetinde çağdaş Türk kadınları kendi bedenlerinden, yaşamlarından, geleceklerinden sorumludur. Ve de bunun bilincindedir.

Ülkemizin bir çok sorunları varken onları bir tarafa bırakıp böyle bir kitabın bir kamu kurumu tarafından tavsiyelerle dağıtılması en azından ayıptır.”  

Editör: TE Bilişim