Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) tarafından Irlıganlı Mahallesi’nde yapılacak Havacılık Meslek Yüksekokulu için gerekli uçak bulunamayınca, bir kargo uçağının parçalarıyla yeni uçak yapılmaya başlandı.

Denizli’de Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) tarafından Irlıganlı Mahallesi’nde yapılacak Havacılık Meslek Yüksek Okulu için bir maket uçak yapılması kararlaştırıldı. Uçak yapılması için ilk olarak İstanbul’da bulunan havacılık firmalarıyla görüşen üniversite yetkilileri, bütün uçak bulamayınca çözümü hurdaya ayrılan uçakları birleştirmekte buldu.

İstanbul’da bir kargo şirketine ait hurda uçağın parçalarını satın alan üniversite yetkilileri, bu kez de parçaları birleştirecek bir usta aradı. Parçaları birleştirecek usta yine Denizli’de çıktı. Denizli 3. Sanayi Sitesi'nde bir esnaf, parçaları birleştirerek uçağı yapabileceğini söyleyince harekete geçildi. İstanbul’dan alınan uçak parçaları Denizli’ye getirilerek esnafın dükkanına konuldu. İlk olarak yapılacak uçak için iskelet oluşturan sanayi esnafı, ardından parçaları birleştirmeye başladı. Uçağın ilk olarak burun ve kokpit bölümünü birleştiren esnaf, ardından arka bölümüne geçti. İsminin açıklanmasını istemeyen esnaf, kısa sürede uçağı tamamlamak için çalıştığını söyledi.

Bu arada 3.Sanayi Sitesi'nde uçak gören vatandaşlar şaşkınlıklarını gizleyemedi. 15 gün içerisinde tamamlanması beklenen uçağın daha sonra Irlıganlı Mahallesi’nde yapılacak Havacılık Meslek Yüksek Okulu'na konulacağı öğrenildi.

Editör: TE Bilişim