Denizli Büyükşehir Belediyesi'nin hizmete açtığı günden bu yana vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gören Teleferik ve Bağbaşı Yaylası, beyaza büründü. Denizli'ye düşen yılın ilk karını görmek için yaylaya çıkan vatandaşlar karın tadını doyasıya çıkardı.

Hizmete açıldığı günden bu yana vatandaşların yoğun ilgisi ile karşılaşan Teleferik ve Bağbaşı Yaylası, kar yağışı sonrası beyaza büründü. Kar kalınlığının yer yer 15 santimetreye ulaştığı Bağbaşı Yaylası, kartpostallık görüntülere sahne oldu. Denizli'ye düşen yılın ilk karının tadını çıkarmak isteyen vatandaşlar ise  Bağbaşı Yaylası'na akın etti. Beyaza bürünen Bağbaşı Yaylası'nda fotoğraf çeken vatandaşlar eşsiz manzara karşında yaşadıkları anları ölümsüzleştirdi. Ailesi ile yaylaya gelerek, kar topu oynayan ve kardan adam yapan çocukların mutluluğu da fotoğraf karelerine yansıdı.

 

YAYLADA GÖKKUŞAĞI MANZARASI MEST ETTİ

Denizli Merkez'de kar yağışının olmaması nedeniyle kar özlemini Bağbaşı Yaylası'na gelerek gideren vatandaşlar, Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından sunulan yörük çadırı ve diğer sosyal tesislerden de faydalanıyor. Şehrin stresinden ve gürültüsünden kurtulmak ve karın tadını çıkarmak için Bağbaşı Yaylası'nı tercih eden Denizlililer, bir yandan yayla havasını teneffüs ederken  diğer yandan kışın güzelliklerinin de tadını çıkarıyor. Öte yandan kar yağışının ardından ortaya çıkan gökkuşağı muhteşem manzarası ile vatandaşların ilgisini çekti.

 

KAR ÖZLEMİ BAĞBAŞI YAYLASI'NDA GİDERİLDİ

Hizmete girdiği günden bu yana yüzbinlerce vatandaşı ağırlayan Teleferik ve Bağbaşı  Yaylası'nın Denizli'ye farklı bir hava kattığını belirten Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, il merkezinde kar olmamasına rağmen yaylanın bulunduğu 1400 rakımın beyaz örtü ile kaplandığını söyledi. Kar ile buluşmak isteyen vatandaşların Bağbaşı Yaylası'nda beyaz örtünün tadını çıkardığını kaydeden Başkan Zolan, " Kışın kar yağışını görmek, yazın ise sıcaklardan nefes almak için halkımızla buraya geleceğiz, demiştik. Söylediklerimiz tek tek gerçekleşiyor. Vatandaşlarımız karın keyfini yaylamızda yaşıyor" dedi.

 

TELEFERİK VE BAĞBAŞI YAYLASI CAZİBE MERKEZİ HALİNE GELDİ

Denizli'nin Teleferik ve Bağbaşı Yaylası'nı çok sevdiğini anlatan Başkan Zolan, "Teleferik, Bağbaşı Yaylası ile birlikte çok güzel bir konsept oluşturdu. Bu projemiz ile Denizli, komşu illerden ayrıldı ve başka bir konuma geldi. Teleferik sayesinde bölgenin cazibe merkezi olduk. Çevre iller Denizli'ye imrenerek bakıyor. Vatandaşlarımızdan bize geri dönüşler çok olumlu. İlginin her geçen gün artması bizim için ayrı bir mutluluk kaynağı oldu" dedi. Denizlili vatandaşların her zaman en iyisini hak ettiğini  söyleyen Başkan Zolan "Denizli hak ettiğini alacak demiştik, Denizli parmakla gösterilen bir il olacak demiştik. Bugün yaptığımız projelerle Türkiye'de ilklerin öncüsü olmaya devam ediyoruz. Teleferik ve Bağbaşı Yaylası farklı konsepti ile sadece Denizli'nin değil bölgenin cazibe merkezi haline geldi" dedi.

Editör: TE Bilişim