Denizli'de Emek Partisi tarafından düzenlenen toplantıyla, geçen 10 Ekim'de Ankara'da meydana gelen patlamalarda ölenler anıldı. Anma toplantısına kanlı saldırıda yaşamını yitiren Korkmaz Tedik, Gökhan Akman ve Elif Kanlıoğlu'nun aileleri de katıldı.

EMEP, ÖDP ile TMMOB bileşenlerinin de katılıp destek verdiği anma toplantısı TMMOB Konferans Salonu'nda yapıldı. Anma toplantısına saldırıda yaşamını yitiren Korkmaz Tedik, Gökhan Akman ve Elif Kanlıoğlu'nun aileleri de katıldı. Anma programı sinevizyon gösterisi ile başladı, gösterim esnasında salonda duygusal anlar yaşandı. Saldırıda yaşamını yitirenlerin anısına saygı duruşunda bulunulmasının ardından panele geçildi.

EMEP Denizli İl Başkanı Özge Akkaya moderatörlüğünde gerçekleşen panelde Korkmaz Tedik'in babası Erdoğan Tedik, Elif Kanlıoğlu'nun babası Ümit Kanlıoğlu, ÖDP Denizli İl Başkanı Orhun Çoban ve HDP Denizli İl Başkanı Nur Nisa Erişmiş, 10 Ekim saldırısı ve 1 Kasım seçimlerini değerlendirdi. Korkmaz Tedik'in babası Erdoğan Tedik, "Bugün görüyorum ki, oğlum Korkmaz'ın anısına, mücadelesine sizler sahip çıkmaya devam ediyorsunuz. Aradan onca zaman geçmesine rağmen evlatlarımızın otopsi raporlarını bile bizden gizleyen bir hükümet var. Dava açılması engelleniyor. Bu olayın üzerinin kapatılmasına izin vermeyeceğiz. Gerekirse dernek kuracağız. Adliye önünde nöbet tutacağız. Bu saldırıyı kim yaptı diye sorarsanız? 'En fazla kim nemalandı?' diye cevap verebilirim. Ben oğluma söz verdim. O'nun taşıdığı barış bayrağını, barış için verdiği mücadeleyi bir adım daha ileriye taşıyacağım" dedi.

 

"BOMBA İKTİDARIN ÖTEKİLEŞTİRDİĞİ HERKESE ATILDI"

Saldırıda yaşamını yitiren Elif Kanlıoğlu'nun babası Ümit Kanlıoğlu ise, "Türkiye Cumhuriyeti tarihi içerisinde gelmiş geçmiş en büyük katliamında evladını yitirmiş olmamın getirdiği tarihsel sorumlulukla daha fazla mücadele etmeli, katilleri ifşa etmeliyiz diyerek, gerçekleri paylaşmaya devam ediyorum. 10 Ekim'de, kızım da başta olmak üzere herkes oraya barış için gitmişti. Emekçiler, kendi haklarını savunmak, gençler geleceğe sahip çıkmak için oradaydı. Oraya atılan bomba iktidarın ötekileştirdiği herkese atıldı. Bu topraklarda barışı tesis etmek için, kendine, solcu, devrimci, demokrat herkesin bir arada bulunduğu bir mücadele ve eylem birlikteliği şarttır. Birlikte mücadele etmeliyiz" diye konuştu.

ÖDP Denizli İl Başkanı Orhun Çoban, 7 Haziran seçimlerinden 1 Kasım'a kadar geçen süreci değerlendirirken, muhalefetin süreci iyi değerlendiremediğini ve AK Parti'nin savaş ve şiddet politikalarıyla seçimi kazandığını öne sürdü. HDP İl Başkanı Nur Nisa Ermiş ise, HDP'nin 7 Haziran seçimleri sonrasındaki başarısının iktidarda bir hazımsızlığa yol açtığını ve halkın iradesini yok sayarak darbe yaparak ülkeyi 1 Kasım seçimlerine taşıdığını iddia etti. Etkinliğin ikinci bölümünde KESK, TMMOB, DİSK temsilcileri süreci değerlendirdi. Program sonunda günün anısına Korkmaz Tedik ve Elif Kanlıoğlu'nun ailelerine çocuklarının portreleri hediye edildi.

Osman Nuri BOYACI / DENİZLİ, (DHA)

Editör: TE Bilişim