Ramazan ÇETİN/DENİZLİ, (DHA) - ULU Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e benzerliğiyle tanınan tiyatro ve sinema oyuncusu Göksal Kaya, Ata'nın hayatından kesitler sunacak kısa film projesinin çekimleri için Denizli'ye geldi. Yoğun ilgi gören Kaya'nın etrafını saran vatandaşlar, hatıra fotoğrafı çektirmek için birbirleriyle yarıştı. Bazı vatandaşların "Paşam sana ihtiyacımız var" demesi dikkati çekti.

Atatürk'ü anlatan filmlerde rol alan İzmirli tiyatro ve sinema oyuncusu iki çocuk babası 50 yaşındaki Göksel Kaya, Ata'nın insani yanını anlatacak kısa filmin çekimleri için Denizli'ye geldi. Yapımcılığını Cemal Camoka, yönetmenliğini Abdülkadir Ceylan Ede'nin yaptığı filmin çekimleri sürüyor. Rol alan Kaya'yı görenler büyük ilgi gösteriyor. Kısa süreli şaşkınlığın ardından vatandaşlar, hemen fotoğraf çektirmeyi de ihmal etmiyor. Bazı vatandaşlar da Ata'sını görmüş gibi Kaya'ya sarılarak gözyaşlarını tutamıyor. Bir vatandaşın gözyaşları içinde "Size ihtiyacımız var paşam. Paşamızı gördüğümüz için çok mutluyuz. Geri döndü işte" diyerek uzun süre ağladı.

 

İLGİDEN MEMNUN

Atatürk'e benzemenin gurur verici olduğunu söyleyen Kaya, "Vatandaşların ilgisinden dolayı Atatürk'e olan özlemi anlıyorum. Atatürk'e kimse benzemez. Onun eşi benzeri yok. O çok özel bir insandı. Komutanlığı, insanlığı, ülkemiz için yaptıkları ve bize bıraktıkları ile ona kimse benzeyemez. Görsel benzerliğimin dışında fikirlerine de sahip çıkan bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyım. Benim için ona benzemek büyük bir gurur kaynağıdır. 20 gündür Denizli'deyim. Gittiğim her yerde büyük ilgi görüyorum, insanlar atamızı görmüş gibi bana ilgi gösteriyor, fotoğraf çektiriyor. Atamıza bitmek bilmeyen bir özlem seli olduğunu gördüm. Gözyaşlarını tutamayanları gördüğümde bunu daha iyi anlıyorum. 20 günde 30 bin kişiyle fotoğraf çekildim ama hala gelenler oluyor fotoğraf çektirmek için. Duygu seli içinde kendileriyle sohbet ediyorum. Beni görünce sarılıp ağlayanlar da oluyor. Bu ilgi beni fazlasıyla mutlu ediyor. Ona olan sevgi bitmez. Atatürk gibi lider gelmez" dedi.

Atatürk'ün insan olan yanını anlatmak için kısa metrajlı filmler çekeceklerini sözlerine ekleyen Kaya, şimdiye kadar çeşitli filmlerde rol aldığını, Time dergisine de haber konusu olduğunu söyledi.

Yönetmen Abdülkadir Ceylan Ede de Denizli ve çevresinde Atatürk'ün insan yanını anlatan kısa filmler çektiklerini belirterek, "Biz Mustafa Kemal Atatürk ile ilgili kısa metrajlı film çalışması içindeyiz. 2 dakikalık olabilir, 10 dakikalık olabilir. 50'ye yakın bu anlamda hikaye çekeceğiz. Bu hikayelerin ortasında insan olarak Atatürk var. Biz Atatürk'ün komutanlığını, devlet adamlığını hep izledik. Ancak Atatürk'ün biz insan olarak neler yaptığıyla ilgili çalışma yapıyoruz" dedi.

Editör: TE Bilişim