1994 yılından beri aralıksız olarak devam ettirilen Kızılcabölük Kültür, Sanat, Tekstil ve Moda festivali bu yıl 21. si Tavas Belediyesi ve Denizli Belediyesi'nin katkısıyla gerçekleştirilecek.

Bu yıl 21.si düzenlenecek olan Kızılcabölük Kültür, Sanat, Tekstil ve Moda Festivali’nin tanıtım toplantısı, Denizli Gazeteciler Cemiyeti Basın Merkezi’nde yapıldı. Tanıtım toplantısına; Tavas Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol, Kızılcabölükler Vakfı Başkan Serhat Kuvvetoğlu, Muhtar Enver Tepeeri ve Meclis Üyesi Aziz Kartoğlan katıldı. Akyol, "12 Haziran Cuma günü saat:18.00 'de festival etkinlikleriyle başlayacak festival 14 Haziran Pazar akşamı tamamlanacak. 3 gün sürecek olan festivalin açılışı 12 Haziran Cuma günü Festival Komitesinin Çarşı Meydanında bulunan Atatürk anıtına çelenk sunulmasıyla başlayacak. Ardından protokolün Müze Kültür evi açılışı ve ziyaretiyle devam edecek. Cuma akşamı ise Hakan Eyiden konseri olacak. 13 Haziran Cumartesi günü ise festival programında La Turca ve Sabahattin Gülümser konseri yer alıyor. Festivalin son günü olan 14 Haziran’da ise Çamlık Mesireliğinde Keşkek İkramı olacak. Akşam saatlerinde ise Pamukkale Üniversitesi Tasarım Bölümünün defilesi olacak. Ardından Hasan Yılmaz konseri ile festival sona erecek" şeklinde konuştu.

FESTİVALDE SADECE EĞLENCE OLAMAYACAK

Festivalde eğlencenin dışında kültür etkinliği olacağının altında çizen Akyol, herkesi Kültür, Sanat, Tekstil ve Moda Festivali'ne davet etti. Geçmişinde Osmanlı sarayına girmiş, TROY filmi olmak üzere bir çok Hoolwood filminde ve Türk Sinemasında kullanılan Tekstil ürünlerinin sergileneceği müjdesini veren Başkan Akyol, "Pazarlama konusunda da yardımlarımız olacak açacak olduğumuz el emeği göz nuru pazarlarımızla üretilen ürünlerin daha fazla kişilere ulaşmasını sağlayacağız. Üretim konusunda çalışmalarımız sürüyor. Özellikle bayanlarımızı belediyemiz ortaklığı ile birçok ticari destek verene kurumlar ve şirketler ile buluşturuyoruz. Tavas tarizimin, tarımın, tekstilin geçmişte olduğu gibi günümüzde de merkezi olmaya devam edecektir. Bu yönde çalışmalarımız sürmektedir" dedi. 

Editör: TE Bilişim