Pamukkale Üniversitesi kampüsünün ücretli otopark haline getirildiğini savunan öğrenciler, imza kampanyası başlattılar.

Pamukkale Üniversitesi’nde araç giriş fiyatlarının fahiş olmasına karşı  tepkiler büyürken,  öğrenciler  imza kampanyası başlattı.

PAÜ Kampüsü’ne özel araçlarıyla girecek öğrencilerden ücret alınacak. Yapılan duyuruda, “29 Nisan 2014 tarih ve 4/12 sayılı senato kararıyla kabul edilmiş olan Pamukkale Üniversitesi Araç Giriş ve Otopark Sistemleri Yönergesi 5.2’nci maddesi uyarınca araçlarıyla kampüse girmek isteyen öğrencilerin kimlik kartları ile giriş yapmaları iptal edilecek olup, Kamu Düzeni ve Güvenlik Hizmetleri Müdürlüğünden OGS etiketi alarak giriş yapmaları zorunlu hale getirilecektir” denildi. Bunun üzerine öğrenciler tepki göstermek için change.org üzerinden imza kampanyası başlattılar.

“Pamukkale Üniversitesi araç giriş ücretleri makul fiyatlara çekilsin!”başlıkla başlatılan kampanya şimdiden 93 destekçiye ulaştı. 

Kampanya metninde;

“29.04.2014 tarih ve 4/12 sayılı Pamukkale Üniversitesi Senatosu kararıyla 10 Ekim 2016 tarihi itibariyle kampüs içerisinde araçla girmek isteyen öğrenciler dönemlik 250 Türk Lirası ödeyecektir. Bu miktar bir öğrenci için oldukça fazladır ve çok kişiyi mağdur edecektir. Bu fiyatlandırma politikası değişmeli, OGS ücretleri uygun miktarlara çekilmelidir.”

 

 

Editör: TE Bilişim