Denizli Haber -Denizli'de geçtiğimiz 27 Ağustos ta Pamukkale ilçesi, İncilipınar Mahallesi’nde meydana gelen olayda, ayrılmak istediği eşi tarafından çocuğunun gözleri önünde bıçaklanarak ağır yaralanan ve hastanede yaşam mücadelesini kaybeden Hafize Kurban’ın katil zanlısı kocası Uğur Kurban, savcılık tarafından hazırlanan ve ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasının istendiği davada Denizli 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıkarıldı.

Yoğun güvenlik önlemleri altında Kocabaş Cezaevi’nden adliyeye getirilen Uğur Kurban’ın davasını izlemek için Denizli Adliyesine gelen çok sayıda kadın grubu ve STK üyesi duruşmayı takip etmek istedi, ancak solona sığmadığı için davayı adliye koridorlarından takip etmek zorunda kaldı, duruşmaya  zanlı Uğur Kurban, avukatı, Hafize Kurban’ın avukatı, babası Mustafa Balık katıldı.

Davanın bugün görülen ilk duruşması öncesi Denizli Adliyesi önünden bir araya gelen kadınlar basın açıklaması yaptı. Hafize Kurban İçin Adalet’ pankartı ile yapılan basın açıklamasında kadın cinayetlerine karşı tepkiler dile getirilerek, kadına karşı şiddetin ve cinayetlerin son bulması istendi. Slogan atan kadınlar Hafize Kurban için adalet isteyerek katil zanlısı kocanın hak ettiği ceza ile cezalandırılmasını istedi.

Basın açıklaması yapan grup üyeleri ardından olaysız bir şekilde dağıldı.

Editör: TE Bilişim