Köylüler semt pazarlarında açıkta yoğurt ve süt satamayacakları haberi üzerine Büyükşehir Belediyesi ve Tarım Müdürlüğü önünde eylem yapması sonuç verdi artık satabilecekler fakat şartı var.   

Yılbaşından itibaren açıkta süt ve yoğurt satışının yasaklanacak olmasını protesto eden köylüler, Müdürlükten aldıkları cevapla rahat bir soluk aldılar. Ürünlerini, pazarlara kuracakları buzdolaplarında satabilecekler.

500 kilo altında üretim yapanlar için marka patent aranmayacağını da öğrenen köylüler, ürettikleri süt ürünlerini rahatça pazarlayabilecek. Gıda, Tarım ve Hayvancılık il Müdürü Sezgin Kutlu,köylüler ile yaptığı görüşmede ”Bakanlığımız bu yasa ile pazarda satılan taklit ve tağşiş ürünlerin öne geçmek için bu uygulama başlamıştır. Önemli olan vatandaşın sağlığını korumak. Çiftçinin imalat yaptığı yeri denetleyeceğiz. Şartlara uyuyorsa gıda güvenlik sistemine kayıt edeceğiz. Pazar da süt yoğurt satan çiftçimiz  haftada 500 kiloyu aşmayacak. Pazarda ürünlerini dolapta saklayacak. Sağlıklı üretim yapanlara pazarda satması için izin vereceğiz” dedi.

Pazar yerlerinde satış yapan köylülerden biri olan Sevim Yıldız,”Ürettiğimiz alanlara gelip bakacaklar uygun görürlerse gıda güvenlik sistemine kayıt edecekler. Buna göre pazarda çıkış izni verecekler. Artık en azından bir çözüm yolu getirildi. Bakalım, 1 Ocak’tan itibaren nasıl olacak.”

Vesile Aydoğmuş,”Verilen karar beni memnun etti. Artık şartları yerine getirdiğimiz sürece  ürünlerimizi satabileceğiz. Evimize katkı sağlayacağız”

Selma Aydoğmuş,”Artık sütümü-yoğurdumu satmaya devam edeceğim Çünkü ben bununla çocuklarımı okutuyorum. Evime katkı sağlıyorum.Mücadelemizi kazandığımızı düşünüyorum”

 

 

Editör: TE Bilişim