2005-2008 Doğumlu 110 küçük sporcu, hafta sonu Atatürk Yüzme Havuzunda Gençlik Kupası için kulaç attı.

 

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün organize ettiği Gençlik Kupası Yüzme Yarışmaları, 30-31 Mayıs 2015 tarihlerinde Atatürk Yüzme Havuzunda yapıldı. 2005-2008 doğumlu sporcuların katıldığı ve bu yıl 3. sü gerçekleşen yarışmalar şenlik havasında yapıldı.

Sabah saatlerinde seremoni ile başlayan yarışmaları, sporcu aileleri tribünden takip ederek çocuklarının heyecanına ortak oldu. 110 sporcunun katıldığı iki gün süren yarışlar sonunda, takım halinde şampiyonluğa 191 puanla Gençlik Hizmetleri Spor Kulübü ulaştı. Denizli Yüzme İhtisas Kulübü 60 puanla ikinci olurken, Deniz Spor Kulübü 25 puanla kürsüde üçüncü sırada yer aldı.

 

ANTRENÖR AKSOY: SPORDAN BEKLENEN HER ŞEY YÜZMEDE VAR

Yarışmayı ilk sırada tamamlayan Gençlik Hizmetleri Spor Kulübünün Yüzme Antrenörü Abdurrahman Aksoy düşüncelerini paylaştı. Hafta sonu yüzme sporuna gönül veren sporcular ve onları yalnız bırakmayan velilerle şenlik havasında yarışmalar gerçekleştirdiklerini söyleyen Aksoy, yarışlara katılan tüm kulüp ve sporcuları kutladı. Yıl boyunca gerek İl Müdürlüğü bünyesinde, gerekse yüzme kulüplerinin yaptıkları çalışmalarda çocuklara en doğru şekilde yüzme öğretmek için çalıştığını söyleyen Aksoy, bunu öğretirken de yüzme sporunu sevdirmeyi amaçladıklarını kaydetti.

Spor için; dayanıklılık, kuvvet, esneklik, koordinasyon gibi tüm bileşenlerin yüzme sporunda bulunduğunu söyleyen Antrenör Aksoy, önlerinde yoğun bir yaz dönemi olduğunu hatırlatarak henüz yüzme kurslarıyla tanışmamış ya da yüzme bilgisini geliştirmek isteyen gençlerimizi Yaz Spor Okullarında açılacak kurslara davet etti.

Gençlik Kupası yarışlarında dereceye giren sporcular ödüllerini, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Şube Müdürü Mehmet Zengin’in elinden aldı. 

Editör: TE Bilişim