Geçen yıl Şubat ayında yürürlüğe giren Tüketici Kanunu ile taksitli satışlarının kesilmesi ile zor günler geçirmeye başlayan kuyumcu esnafı 7 Haziran Milletvekilliği seçimleri öncesi iş yapamamaktan şikayetçi.

 Altın fiyatlarının yüksek olmasından dolayı vatandaşın altına yönelmediğini belirten esnaflar seçim yüzünden oluşan şişkin ekonominin seçim sonrası eriyeceğini ifade ettiler. Yaklaşık 1,5 yıldır zor günler geçiren kuyumcu esnafı çıkış arıyor. Geçen yıl Şubat ayının ilk gününde taksitli satışların kesilmesinin ardından satışları bıçak gibi kesilen esnaflar şimdi de altın fiyatlarının yüksekliği ve vatandaşın seçim belirsizliği yüzünden yatırım yapmaktan kaçınması yüzünden sıkıntılı günler geçiriyor. Günlük bir ya da iki satış yapabilen esnaf düğün sezonun açılmasına rağmen hala satışların eski düzeyine gelmesi için çalışıyor. Denizli Sarraf ve Kuyumcular Odası Başkanı Yusuf Yıldırım, taksitli satışların kalkması sonrası ilk darbeyi geçen yıl 14 Şubat’ta yiyen esnafın hala toparlanamadığını belirtti.

SEÇİM BELİRSİZLİĞİ SATIŞLARI ETKİLİYOR

Tüm Türkiye’nin olduğu gibi Denizli’nin de seçime kilitlendiğini aktaran Yıldırım, “Önümüzde bir seçim var. Her ne şekilde olursa olsun bu bizi etkiliyor. Altın fiyatları doların hızla artmasına paralel olarak yükseldi. Şimdi ise çarşıda yüksek fiyatlar yüzünden neredeyse yaprak bile kıpırdamıyor. Vatandaş da hem yüksek fiyatlar hem de seçim belirsizliği yüzünden altına yönelmiyor. Tüm bunların yanına düğün sezonuna rağmen düğüncünün altından uzaklaşması da krizi daha da derinleştiriyor. Önümüzdeki süreçte neler olacak göreceğiz” dedi.

Editör: TE Bilişim