Makina Sanayici İş adamları Derneği (MAKSİAD) gerçekleştirdiği genel kurulun ardından ilk yönetim kurulu toplantısını yaptı. Toplantıda  Denizli makina üreticilerimi ihracatı envanterini çıkartmaktan, yöneticilerle bir araya gelmeye kadar pek çok konuda önemli kararlar alındı.

 

MAKSİAD  yönetimi bir dizi önemli kara için toplandı.  Yönetim kurulu toplantısı ile ilgili bilgi veren MAKSİAD Başkanı Mehmet Sarı yeni yönetim omlarak hummalı bir çalışma içine girdiklerini söyledi. Sarı  toplantı sonrasında yaptığı açıklamada; “ yönetim kurulu olarak üye sayımızı arttırmaya yönelik çalışmalarımızı hızlandırma kararı aldık. Üyelerimizi yurtdışında makine üretimi ile ilgili  teknolojik gelişmeleri yakından takip edebilecekleri fuarlara götüreceğiz” dedi.

DENİZLİ’NİN ENVANTERİNİ ÇIKARTACAĞIZ

Denizli’de makina üretimi gerçekleştiren firmalara yönelik bir çalışma başlattıklarınıda ifade eden Sarı, “ Denizli’de ne kadar makine üreticisi var? Bu firmalar ne kadar ihracat yapıyor sorularına da cevap arıyoruz. Bununla ilgili çalışmalara başladık. Bazı firmalar Denizli’de üretim yapmalarına rağmen ihracatlarını İzmir yada başka iller üzerinden de yapabiliyor. Denizli’nin makina ihracatı ne kadar, potansiyelimiz nedir bunları tespit etmek istiyoruz. Öte yandan teknik eleman konusunda yaşanan sıkıntıları görüştük . Uzun vadede bu konuda neler yapabiliriz üzerinde  önemle duruyoruz. Bu nedenle  geniş kapsamlı bir çalışma başlatıyoruz.  Bu amaçla Cuma günü üyelerimiz, üye adaylarımız ve  ülkemizi kentimizi yöneten siyasilerimiz belediye başkanlarımız, oda başkanlarımız ile birlikte basınla da bir araya gelerek bir tanışma kahvaltısı vereceğiz” açıklamasında bulundu.

Editör: TE Bilişim