Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Milli Şair Mehmet Akif Ersoy'un ebediyete irtihalinin 79. yıldönümü dolayısıyla anma mesajı yayımladı. Başkan Zolan, " Milletimizin değerlerine sahip çıkan ve bu değerleri evrenselleştiren Mehmet Akif  Ersoy'u anlamak ve bu değerlere sahip çıkmak en büyük amacımız olmalıdır" dedi.

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Mehmet Akif  Ersoy'un ebediyete irtihalinin 79. yıldönümü nedeniyle anma mesajı yayımladı. Yaşadığı dönemde ülkenin içinde bulunduğu durumu yüreğinde hisseden Mehmet Akif Ersoy'un şiirleri, yazıları ve fikirleriyle Türk milletine moral, cesaret ve ümit verdiğini anlatan Başkan Zolan, Milli Şair'in yaşamı ve mücadelesiyle örnek bir kişilik olduğunu kaydetti. Başkan Zolan,"Kaleme aldığı İstiklal Marşımız ile milli mücadele ruhunu en iyi şekilde anlatan Milli Şairimiz Mehmet Akif  Ersoy, eserleri ile evrensel bir edebiyat insanı olmuştur. Üstat Mehmet Akif Ersoy, sadece bıraktığı eserlerle değil insani ve ahlaki yönüyle de bize ve bizden sonraki nesillere de ışık olmaya devam edecektir" şeklinde ifade etti.

Başkan Zolan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Hiç şüphesiz ki Milli Şair Mehmet Akif Ersoy, Türk edebiyatının yetiştirdiği en büyük şairlerimizden birisidir. Sadece edebi yönüyle değil devlet adamı olarak da bu millete hizmet etmiştir. O, doğrularını sonuna kadar savunan ve kararlarının arkasında durarak, sergilediği tavırla da herkese örnek olmuştur. Mehmet Akif  Ersoy, bilginin, edebiyatın, milli ve İslami değerlerin en büyük savunucusu olmuştur. Bugün bile eserleri ile yolumuzu aydınlatan Mehmet Akif Ersoy, sadece Türk edebiyatının değil dünya edebiyatının kabul gördüğü bir şairdir. Milletimizin değerlerine sahip çıkan ve bu değerleri evrenselleştiren Mehmet Akif  Ersoy'u anlamak ve bu değerlere sahip çıkmak en büyük amacımız olmalıdır."

Mehmet Akif  Ersoy'un en büyük eserlerinden Safahat'ın gelecek nesillere anlatılması ve aktarılması gerektiğini vurgulayan Başkan Zolan, "Mehmet Akif Ersoy'u ebediyete irtihalinin 79.  yıldönümünde hürmet, rahmet ve şükranla yad ediyor, gelecek nesiller için emsalsiz bir örnek teşkil eden Milli Şairimize Allah'tan rahmet diliyorum" dedi.

Editör: TE Bilişim