Denizli Merkezefendi Belediyesi,  eflatun sokak olarak bilinen şehrin en işlek yerinde düzenleme kararı aldı. proje Belediye Meclisi gündemine geldi.  Proje esnafta hem sevinçle karşılanırken tepkilerde sert oldu. Kimi esnaf on numara proje derken kimisi ise maddi külfet getireceğinden yakındı.

iki sokak arasında farklı proje uygulanması esnafın kafasını karıştırdı. Bu konuda meclis komisyonu çalışmalarına başladı.

Eflatun sokaktaki bazı kafeler Işıklı brandayla örterken bazıları ise bütçelerinin yeterli olmadığı için ışıklı brandayla yeme içme kısmını örtemedi. 834 sokakta bulunan kafelerin yeme içme kısmı üstünü örten brandanın ayaklarının yola sabit olmasından dolayı kaldırılması istendiği için biz buna çok para harcadık ve müşteri bundan memnun nasıl kaldıralım diyerek yakındı.

EFLATUN SOKAKTAKİ BRANDAYLA ÖRTEMEYENLER "BÜTÇEMİZ YETERSİZ" DEDİ.

Güzel bir düşünce olduğunun altını çizen Hürriyet Göktepe, "Bakıldığı zaman hiçbir kötü görüntüsü yok. Işıl ışıl olması dikkat çekiyor. Kimse Belediyeye bu konuda tepki göstermemesi gerekir. Çok güzel bir çalışma fakat herkes bu brandaları yaptıramıyor. Örneğin biz, takı dükkanı giyim dükkanının arasında kalan bir kafeyiz onlar yapmadığı için bizim yapacağımız branda daha büyük olacak. Tabi bizde o kadar bütçe yok. Herkesin bütçesi bir değil.  Zaten Eflatun sokağın başındaki kafenin ışıklı branda yaptırarak örnek olduğu bir çalışmadır. Sonra Belediye Başkanlarının bunu görüp beğenip bütün sokak bundan yapsın demesiyle başlayan bir süreçtir. Brandanın metre kare hesabıyla yapıldığı için maliyeti çok yüksek miktarlar çıkıyor. Parası olan hemen yaptırdı. Proje çok iyi oldu. Bakıldığı zaman çok iyi gözüküyor. Projede tek sıkıntı Belediyenin esnaflara maddi destek olmaması. Deseydi ki bir kısmını biz karşılayacağız o zaman daha güzel bir proje olurdu" şeklinde konuştu.

Eflatun sokakta 27 yıldır esnaflık yapan Hüseyin Gönükdek "Aynı konudan muzdarip Eflatun sokağını brandayla kapatılınca burası kapalı alan statüsüne giriyor. Kapalı alanda sigara içmek yasak. Sigara içildiği için sigara havaya karışmıyor. İki tezat var birincisi kapalı alanda sigara içmek yasak hem de brandayla kapatarak kapalı alan yapıyorsun ama sigara içiliyor. Boğucu bir ortama sokuyorlar bizi. Sokak direklerle donatıldı ve bu direklerin yere sabit olmayacağı söylendi. Bunların hiçbiri uygulanmıyor. Sokak düne kadar güzel bir sokaktı. Buradaki birçok ağaç kesildi kimse görmedi duymadı. Bu sokak kime peşkeş çekiliyor. Bu sokak herkesin. Kimse kimsenin hakkını gasp etmeye hakkı yok. 27 yıldır bu sokakta esnafım. Turizmi geliştirmek istiyorsan başka bir şekilde geliştireceksin. Bütçemiz yok biz nasıl yapalım" dedi.

 

BELEDİYE BAŞKANI DAVET EDİYORUZ

Hasan Çapar, Eflatun sokaktaki görüntüyü bu sokakta da oluşturmak için eflatın sokaktaki esnafla birlikte yaptırdık. Bu konuda da herkesten tebrik aldık. Sokağın havasını değiştirdiniz denildi. Buranın insan kalitesi bile değişti. Eskiden gelenle şimdi gelen arasında büyük değişikilk var. Bu konuda Belediye bizi tebrik etmesi gerekiyor. Çınarın eski havası yeniden geldiği konusunda tebrik etmeleri gerekiyor. Bizim ümidimiz kesilmedi. Belediyeler tamamen kaldıracaksınız eski sisteme geçeceksiniz diyeceğini sanmıyorum. Müşterimizde bu konuda memnun. Biz farklığı ortaya çıkaıyoruz. Belediye Başkanımızın buraya gelip yerinde görmesini çok istiyoruz. Öncesinde hiç yüz yüze görüşmedik. Yerinde görüp olumlu karşılayacağını umuyorum" şeklinde konuştu.

Ahmet Yıldırım, Merkezefendi Belediyesi 250 bin nüfuslu bir ilçe buna bağlı olarak en hareketli sokakta yaptığımız tente sistemi insanların kışın kardan yağmurdan yazın ise güneşten korunmak için yaptırdık. Belediye Başkanım buraya geldiğinde bu sokakta gerekli incemeleri yaptığında aynı hizmeti gösteren işyerlerine eşit ve adaletli davranacağına inanıyorum. Başkanımızı bu sokağa davet ediyoruz yerinde incelemesini görmesini istiyoruz. Biz brandayı yaptırdığımızda yüksek maliyette yaptırdık bu brandanın kaldırılması bizi 3 yıllık bir zora sokar" dedi. 

Editör: TE Bilişim