AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin ve Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, mermer sektöründe faaliyet gösteren girişimcileri İzmir’de yalnız bırakmadı.Milletvekili Şahin Tin ve Başkan Subaşıoğlu, bu yıl 22.si düzenlenen Marble Uluslararası Doğal Taş ve Teknolojileri Fuarı’nı ziyaret etti.

Ziyaretler esnasında Milletvekili Şahin Tin ve Belediye Başkanı Subaşıoğlu’na,Merkezefendi Belediye Başkan Yardımcıları Yusuf Görgüç, Ayhan Mazıoğlu, Denizli Madenciler ve Mermerciler  Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Hikmet Çelikkol,  Doğaltaş Makina Üreticileri ve Teknolojileri Derneği Başkanı Hilmi Konyalıoğlueşlik etti.

Mermer sektörünün Denizli’nin lokomotif sektörleri arasında yer aldığını kaydeden Denizli Milletvekili Şahin Tin ve Merkezefendi Başkan Subaşıoğlu, Denizli ihracatının önemli kalemleri arasında yer alan mermer ve makine sektörünü, her alanda desteklemeye hazır olduklarını söyledi.

Denizli’de yaptıkları üretim ile ülke ekonomisine büyük katkı koyan firmaların açtıkları stantları tek tek ziyaret eden Denizli Milletvekili Şahin Tin ve Başkan Muhammet Subaşıoğlu, fuarın hayırlara vesile olmasını diledi.

Fuara ilişkin değerlendirme yapan AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, mermer üretiminin yanında makine üretimi konusunda da Denizli’nin iddialı bir il olduğunu söyledi. AR-GE reform paketi çerçevesince AR-GE kanununun da çıkarıldığını hatırlatan Tin, “Bu sayede üniversite-girişimci işbirliği ile özellikle teknolojik alanda büyük adımların atılacağını düşünüyoruz. Makine üretimi konusunda iddialı olan Denizli’nin adeta teknolojik bir üs haline geleceği düşüncesindeyim. Yine mermer üretimi konusunda da ülkemize büyük katkılar koyan ilimiz, gelecek dönemlerde adından sıkça söz ettirecektir. Biz de hükümet olarak yeniliklere açık üreticiyi tam anlamıyla destek olmaya devam edeceğiz. Bu fuarın Denizlili mermer ve makine üreticilerine büyük katkılar koyacağını düşünüyor, hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.

“Fuar sektör için büyük önem taşıyor”

Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu ise, “Bu ve buna benzer organizasyonlar kentin gelişimi ve tanıtılması açısından son derece önemli organizasyonlardır. Fuarda stant açan tüm firmalarımızı gönülden kutluyorum. Çünkü, mermer ve makine sektörü Denizli’nin katma değerine önemli katkılar koyan bir sektördür. Bu nedenle sektör için bu fuar ayrı bir önem taşımaktadır”dedi.

“Fuar firmalarımıza büyük katkılar sağladı”

Fuarda stant açan tüm firmaları tebrik eden Başkan Subaşıoğlu, “Bugün fuar alanında stant açan firmalarımız, birçok ülkeye yapılacak olan ihracatın kapılarını İzmir’den açmaktadırlar. Fuara katılan firma yetkilerimiz fuarın kendilerine ciddi bağlantılar kurmalarına vesile olduğunu, dünyanın dört bir yanından gelen ziyaretçilerle ön görüşmeler gerçekleştirerek ileriye dönük adımlar atıklarını dile getirdiler. Bu manada dünyanın dört bir yanına uzanan ve ihracat gerçekleştiren çalışkan ve cesur hemşerilerimizi yürekten kutluyorum” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim