Hava sıcaklığı batı bölgelerden başlayarak hafta sonuna kadar azalacak... Denizli  kuvvetli ve gök gürültülü sağanak yağışın etkisi altına girecek!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Orta Akdeniz üzerinden gelen yağışlı sistemle yüksek seyreden hava sıcaklıklarının batı bölgelerden başlayarak hafta sonuna kadar azalmasının beklendiğini duyurdu.

DENİZLİ'DE YER YER GÖK GÜRÜLTÜLÜ SAĞANAK YAĞIŞ BEKLENİYOR

Meteoroloji'den yapılan açıklamada, yurt genelinin yağışlı havanın etkisine gireceğinin tahmin edildiği belirtilerek "Yurdumuzun yarın Orta Akdeniz üzerinden gelen yağışlı havanın etkisine gireceği, Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzeybatısı ile Batı Karadeniz'in batısının yağışlı geçeceği bekleniyor. 

Yağışların; yarın akşam saatlerinde; İstanbul, Yalova, Bursa, Balıkesir, Uşak, Denizli ve Muğla ile Aydın, Manisa ve İzmir'in doğusunda kuvvetli olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

Kuzey Afrika üzerinden kuvvetli güneyli rüzgarlarla birlikte bu akşam ve gece saatlerinde Kıyı Ege'de, yarın Ege, Akdeniz ve İç Anadolu'nun güney ve doğusunda toz taşınımı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (hava kalitesinin azalma, görüşe mesafesinde düşme vb.) dikkatli ve tedbirli olunmalıdır" ifadeleri kullanıldı.

YAĞIŞLI SİSTEM PAZAR GÜNÜ YURDU TERK EDECEK, SICAKLIK ARTMAYA BAŞLAYACAK

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada ayrıca yeni gelen yağışlı sistemin pazar günü yurdu terk edeceği ve hava sıcaklıklarının tekrar artmaya başlayacağı bildirilerek şöyle denildi:

"Perşembe günü; Marmara'nın doğusu, İç Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı Karadeniz,Güneydoğu Anadolu, Doğu Anadolu'nun batısı ile Orta Karadeniz'in iç kesimlerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği, yağışların Perşembe günü ilk saatlerde Kocaeli, Sakarya, Bolu, Düzce,Zonguldak, Eskişehir, Bilecik, Kütahya, afyonkarahisar, Isparta, Burdur ve Antalya ile öğleden sonra Mersin, Adana, Osmaniye ve Kahramanmaraş'ta kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Yağışlı sistemin cuma günü; doğu bölgelerimizde etkili olduktan sonra yurdumuzu terk edeceği, ancak batı bölgelerimizin yeni bir yağışlı sistemin etkisine gireceği tahmin ediliyor. Yeni gelen yağışlı sisteminde cumartesi günü; Marmara'nın batısı ve kıyı Ege dışında ülke genelinde etkili olduktan sonra pazar günü yurdu terk edeceği ve hava sıcaklıklarının tekrar artmaya başlayacağı bekleniyor"

 

 

Editör: TE Bilişim