Batı'da sıcaklık artarken Doğu'da kar yağışı etkisini arttırıyor. Sıcaklık mevsim normallerinde. Ege'de kuvvetli fırtına uyarısı...

               
Yapılan son değerlendirmelere göre; Yarın (Perşembe) ülkemizde görülecek sağanak ve kıyılarda gök gürültülü sağanak şeklindeki yağışların, Kıyı Ege (İzmir, Çanakkale ve Aydın) Denizli, Manisa, Burdur'un doğusu, Isparta, Adana, Niğde'nin güney kesimleri ve Bolu çevrelerinde kuvvetli (21-50 mm), Antalya, Muğla, Aydın'ın kıyı ilçeleri, Çanakkale'nin güneyi, Balıkesir'in Edremit ilçesi, Isparta'nın güney ilçeleri , Adana'nın kuzey ilçeleri ve Mersin çevrelerinde çok kuvvetli ve şiddetli (50-100 mm) olacağı tahmin edildiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır. 

EGE'DE KUVVETLİ FIRTINA VAR!

Kuzey Ege'de Çarşamba günü (06.01.2016) güney ve güneybatı yönlerden esmekte olan rüzgarın öğle saatlerinden sonra etkisini artırarak 7 ila 9 kuvvetinde (60-90 km/s) kuvvetli fırtına şeklinde esmesi bekleniyor. Fırtınanın Perşembe günü (07.01.2016) öğle saatlerinde etkisini kaybedeceği tahmin ediliyor. Soba zehirlenmelerine karşı vatandaşları uyardı.

YURT GENELİNDE HAVA DURUMU NASIL?

Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin büyük bir bölümünün yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur, Doğu Anadolu, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Güneydoğu Anadolu'nun doğusu ile Kahramanmaraş ve Sivas çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Ülkemiz genelinde 3 ila 5 derece artacağı tahmin ediliyor. Rüzgar, genellikle güney ve güneybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, zamanla Marmara ve Ege'de kuvvetli (30-60 km/s), Kuzey Ege kıyılarında fırtına (50-70 km/s) şeklinde esmesi bekleniyor.

 

Editör: TE Bilişim