Denizli Bağımlılık Yapıcı Maddeler ve Bağımlılıkla Mücadele Yerel Eylem Planı İl Koordinasyon Kurulu toplantısı gençlerin uyuşturucu batağına düşmesini engellemek, uyuşturucu kullananları ise kurtarmak adına harekete geçti.

 

Denizli Bağımlılık Yapıcı Maddeler ve Bağımlılıkla Mücadele Yerel Eylem Planı İl Koordinasyon Kurulu 2014 yılı 3.Toplantısı, Kurumların dönem içi faaliyetlerini değerlendirmek, Koordinasyon Kurulunda bulunan kurumların Madde Bağımlılığı konusunda yapmış oldukları çalışmaları incelemek, Madde Bağımlılığı ile ilgili önümüzdeki dönemlerde yapılacak olan çalışmaları belirlemek üzere kurum müdürleri ve temsilcilerinin katılımıyla Valilik toplantı salonunda Vali Şükrü Kocatepe'nin başkanlığında toplandı. 

Valilik toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıda; Vali Yrd. Ali Cergibozan, Pamukkale Üniversitesinden Prof. Dr. Mehmet Bostancı, İl Jandarma Komutanı Cengiz Yıldız, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, İl Sağlık Müdürü ve Halk Sağlığı Müdür Vekili Mahmut Tekin, İl Sosyal Hizmetler Müdürü Ahmet Altın, İl Tarım Müdürü Sezgin Kutlu, Denetimli Serbestlik  Müdürü Mehtap Eken Cengiz, Emniyet Müdürlüğü'nden Kaçakçılık ve Organize Suçlar Müdürü Çetin Bozkuş ve diğer Müdürlük temsilcileri hazır bulundu. 

 

Kurul tarafından, gençlerin bağımlılık yapıcı maddelerden korunmaları amacıyla çalışmalar yürütmekte. İl Sağlık Müdürlüğünce yürütülen projede bağımlılık yapıcı maddelerle ve bağımlılıkla mücadele ulusal politika ve stratejisi programı kapsamında hazırlanan sunu ile birlikte bilgilendirme yapıldı ve yapılması planlanan çalışmalar hakkında bilgi verildi.

 

Toplantıda Denizli'de, madde bağımlılığı tedavisi için Büyük Şehir Belediye Başkanlığı tarafından Rehabilitasyon Merkezi'nin açılmasının sağlanması, bağımlılık yapıcı madde kullanımının yüksek olduğu riskli bölgede yer alan ilçe kaymakamlarının da toplantılara iştirakinin sağlanması, Denizli'deki metruk binaların Büyükşehir Belediyesi tarafından yıkımının sağlanması, bağımlılık yapıcı madde kullanımının yüksek olduğu bölgelerde ikamet eden vatandaşlarımıza yönelik eğitim seminerlerinin artırılması, İŞ-KUR ve Halk Eğitim Müdürlüğü tarafından gençlerin meslek edindirme kurslarına yönlendirilmesi kararları alındı.   

 

Editör: TE Bilişim