Denizli’de doğuştan kalp yetmezliği bulunan minik Eylül, İzmir’de tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Denizli’de doğuştan kalp yetmezliği le mücadele eden ve 19 aylıkken durumu iyice ağırlaştıktan sonra Ege Ünversitesi Çocuk Hastanesi yoğun bakım ünitesine alınan minik Eylül Eyden, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Arzu ve Özgür Eyden çiftinin ilk bebekleri olan Eylül, henüz 35 günlük olunca nefes alamadığı için acilen hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.

DURUMU AĞIRLAŞTI

Kalbi sürekli olarak büyüyerek genişleyen, genetik ve kronik bir kalp hastalığı olan “Dlate Kardyomyopat” teşhisi konan minik Eylül, Ege Üniversitesi Çocuk Hastanesi’ne yaşama tutunmak için mücadele vermeye başladı. Minik Eylül’ün yaşaması için tek şansın ise kalp nakli olduğu belirtildi. Aile ise sonunda çaresizce evlerine dönerek minik kızlarının tedavisine ilaç ile devam etmek zorunda kaldı. Sağlık kontroller devam eden minik Eylül, 19 aylık olunca durumu iyce ağırlaştı.

TOPRAĞA VERİLDİ

Yeniden Ege Ünversitesi Çocuk Hastanesi’ne kaldırılan Eylül, yoğun bakım üntesine yatırıldı. Minik Eylül, dün sabah saatlerinde tedavi gördüğü hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. İzmir Ege Ünversitesi Hastanesi’nden Denizli’ye götürülen Eylül Eyden, ikindi namazından sonra kılınan cenaze namazının ardından Servergazi Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Editör: TE Bilişim