Denizli Rukiye Urhan Anaokulu çevre temasını işlemeye devam ederek, ormanların önemini vurguluyor.Bu amaçla Tema Vakfı'yla ile ortakla çalışma gerçekleştirdiler.

Rukiye Urhan Anaokulu çevre temasını işlemeye devam ediyor.Ormanlarımızın önemine dikkat çekmek ve çocukları bu bilinçle yetiştirmek amaçlı Tema Vakfı ile ortaklaşa çalışma gerçekleştirdiler.

Milli Eğitim Bakanlığı ve TEMA Vakfı ile ortaklaşa yürütülen “Minik Tema” eğitim programına gönülden destek veren Rukiye Urhan Anaokulu Öğrencileri “Yeşil Yaprak” ödülünü kazandılar.

RukyeUrhan Anaokulunda gerçekleştirilen programda İl Milli Eğitim Müdürü Mahmur Oğuz minikleri yalnız bırakmadı. Müdür Oğuz konuşmasında “TEMA Vakfına ve Gürkan Hocamızın ekibine teşekkür ediyorum. İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak değil ülke olaraktan çevre adına çok acil yapmamız gerek faaliyetlerimiz var. Öğrencilerimizin bu çalışası en güzel örneklerden biri. Yarınlarımızı düşünüyorsak toprağın önemini yavrularımıza çok iyi aktarmalıyız. Suyun nasıl kullanılması gerektiğini ve değerini öğretmeliyiz. Bu eğitimleri okul okul dolaşarak yaygınlaştıracağız. Çevre konuşunda anne ve babalara da çok iş düşüyor. Toprağımıza sahip çıkıp koruyacağız. Toprağı korumakta ağaçlandırmaktan geçer. Yaşadığımız ortamlarda ne kadar yeşil alan açabilirsek kendi ömrümüz uzar ve ülkenin geleceği olan havamız ve suyumuz temiz olur” dedi.

Programda Üniversite öğrencilerinden oluşan Genç Tema Üyeleri tarafından Rukiye Urhan Anaokulu öğrencilerine çevre ve orman sevgisi temalı sunumlar yaptılar.

Minik öğrenciler ve öğretmenleri TEMA Vakfı’na gönüllü oldular.İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz ve Denizli TEMA Vakfı temsilcisi Pamukkale Üniversitesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Gürkan Semiz tarafından her birine gönüllü kartları verilerek rozetleri takıldı. Ayrıca sınıflarına da “Bu Sınıfın Öğrencileri TEMA Gönüllüsüdür” yazan yeşil yaprak asıldı.

 

Editör: TE Bilişim