Hacı İbrahim Demireren Cumhuriyet İlkokulu 4c şubesinde okuyan Zeynep Sude Yılmaz’ın sınıf öğretmeni Vedat Çalhan’a sunduğu proje sonrasında şekillenen yardım kampanyasında, Deprem bölgesine gönderilmek üzere öğrenci ve öğretmenler tarafından yardım malzemeleri toplandı. Okuldaki diğer öğrenci, öğretmen ve okul yönetiminin de dahil olmasıyla beraber; daha çok giyim ve barınma eşyalarının ağırlıklı olarak toplandığı kampanya sonrasında Kızılay yetkilileri okula davet edilerek yardım kolileri Kızılay aracına bizzat öğrenciler tarafından yüklendi. 


Ayrıca toplamda 1360 lira tutarında parası toplayarak Afad Hesabına parayı yatıran öğrenciler, Elazığdaki depremzede arkadaşlarına ayrıca oyuncak bebekler de yollayarak onlara hoş bir sürpriz de hazırladılar. 


Buradaki yükleme işlemi sırasında duygu ve düşüncelerini dile getiren  Zeynep Sude Yılmaz başta olmak üzere öğrenciler, öğretmenleri Vedat Çalhan ve okul Müdürü Mehmet Özsan,  her türlü zorluk karşısında insanların birbirleriyle dayanışma içerisinde olmaları gerektiğinin altını çizdiler. Etkinlik sonrasında Kızılay Aracı, yardım malzemeleriyle beraber Elazığ’lı depremzedelere doğru yola çıktı.

Editör: TE Bilişim