CHP Denizli İl Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 91. Yıl dönümünü kutladı. Mesajında, “Büyük Türk milletinin varlığında seçkin ve anlamlı bir yeri olan ve Büyük Önderimiz Atatürk’ün önderliğinde, milletimizden alınan güçle kurulan, çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’nin 91. kuruluş yıldönümünü, bütün yurtta olduğu gibi, Denizli'mizde de, sevinç ve coşku ile kutlamaktayız” sözlerineyer veren Çavuşoğlu, “Gururla kutladığımız Cumhuriyetimizin kuruluş yıldönümünde, şehitlerimizin kanlarıyla sulanan vatan topraklarının bütünlüğünü ve Atatürk’ün Türk gençliğine ve Türk milletine en büyük emaneti olan Cumhuriyeti ve Cumhuriyetin tüm kurumlarını, birlik ve beraberlik içinde korumanın azmi ve kararlılığı içinde görevimizin başındayız” dedi.

 

CHP Denizli İl Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, “Cumhuriyet, toplumu ümmetten ulus, bireyi kuldan yurttaş konumuna yükselten bir Aydınlanma Devrimi’dir. 29 Ekim, bir doğuşun, bir devrimin, kısacası bir mucizenin yıldönümüdür.

 

Dünya tarihinde seçkin yeri bulunan Türk Devrimi, 20. yüzyılın en büyük çağdaşlaşma hareketlerinden biridir. Türkiye’nin çağdaş ülkeler ve değerler sistemine girebilmesini, orada kalabilmesini Atatürk'ün en büyük eserim dediği Cumhuriyet sağlamıştır.

 

Yüce Önder, “Yaptığımız ve yapmakta olduğumuz devrimin amacı, Türkiye Cumhuriyeti halkını tamamen çağdaş ve bütün anlam ve biçimi ile uygar bir toplum haline ulaştırmaktır. Devrimimizin temel ilkesi budur” sözüyle, Türk Devrimi’nin çerçevesini ortaya koymuştur.

 

Ulusumuzu demokrasi, hukuk devleti, temel hak ve özgürlükler gibi evrensel değerlerle buluşturan Cumhuriyet yönetimi, köklü değişim sürecinin temeline laiklik ilkesini yerleştirmiştir. Laiklik, Türkiye Cumhuriyeti’nin yeniliklere açık, aklı ve bilimi ön plana çıkaran en temel niteliğidir.

 

Türkiye Cumhuriyeti’nin vazgeçilmez önemdeki niteliklerinden biri de, ulus devlet olmasıdır. Türkiye Cumhuriyet’i ulusal sınırlar içinde, aynı geçmişi ve geleceği paylaşan yurttaşların oluşturduğu bir ulus devlet olarak kurulmuştur.

 

Cumhuriyet, etnik kökeni ne olursa olsun tüm yurttaşlarını Türk  çatı kimliğinde birleştirmiştir. Her karış toprağıyla bölünmez bütün olan ülkemiz Edirne’den Kars’a, İzmir’den Hakkari’ye, Sinop’tan Hatay’a, Türk Devleti’ne yurttaşlık bağı ile bağlı olan herkesin ortak yurdudur.

 

Sağladığı kazanımlar gözardı edilerek, temel niteliklerinin tartışmaya açılmak istenmesi, Cumhuriyet’in felsefesiyle bağdaşmayan, üzüntü verici bir durumdur. Bağnaz düşüncelerin etkisinde kalarak, yapılanları küçümsemek ya da önyargıyla yaklaşmak, yurdumuzu kurtaranlara, Cumhuriyetimizi kuranlara karşı en büyük haksızlık olacaktır.

 

Cumhuriyet ile barışık olmayan kimi oluşumların, çağdaş Türkiye görüntüsüyle örtüşmediği ortadadır. Devrim yasalarına göre kapatılması gereken bu oluşumların, eğitim başta olmak üzere etkinlik alanlarını genişletme çabası içine girdikleri gözlenmektedir. Türkiye hiçbir zaman çağdışı bir ülke olmamıştır ve iktidarın tüm çabalarına rağmen olmayacaktır.

 

Böyle bir arayış içine girenlerin, birliğimize, ulus devlet yapımıza, bölünmez bütünlüğümüze ve Cumhuriyetimize zarar veremeyeceklerini bir kez daha anımsatmak isterim. Bu konudaki en büyük güvencemiz, Atatürk’e inanan, ilke ve devrimlerine sahip çıkma kararlılığını gösteren, Cumhuriyetimizin ve Cumhuriyet Halk Partisinin çevresinde kenetlenen yüce Türk Ulusu’dur.

 

"Arkadaşlar, efendiler ve ey millet; İyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz, en doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır" diyen Atamızın savunucuları olacağız.

 

Mevcut iktidar Cumhuriyetin kazanımları olan dev sanayi tesislerini satarak, ulus devlet yapımızı bozarak ülkemizi bölmek, eğitim sistemimizi bilimden uzaklaştırarak hurafeleştirmek, laikliği ihlal ederek din ve vicdan özgürlüğünün ortadan kalkmasını istemekte, kadınların sosyal yaşamdan çekilerek ikinci sınıf insan muamelesine layık görmektedir. Ama CHP ve Cumhuriyet sevdalıları buna asla müsaade etmeyecektir. Cumhuriyetçiler henüz patlama noktasına gelmemiştir, o zaman geldiğinde kimse onların önünde duramayacaktır.

 

Muasır medeniyet seviyesine ulaşmak için yaptıklarımızı asla yeterli görmeyecek, daha çok çalışacak, Türkiye Cumhuriyeti’ni dünyanın en bayındır ve uygar ülkeleri düzeyine çıkaracağız. Esin kaynağımız, Atatürk’ün öncülük ettiği Türk aydınlanma felsefesi, gücümüz ise yurt sevgimiz, ulusal bilincimiz, birlik ve dayanışma ruhumuz olacaktır.

 

Bu duygu ve düşüncelerle, yurt içinde ve dışındaki tüm vatandaşlarımızın- Cumhuriyet Bayramı'nı kutluyor, Cumhuriyetin değerini daha iyi anlayabilecekleri bir bayram geçirmelerini temenni ediyorum.” Dedi.

Editör: TE Bilişim